neljapäev, 8. detsember 2005

Pesumasinas viltimine

Saades innustust Crazy imelistest sallidest, tuli tahtmine ka miskit ilusat luua. Lootes pesumasinale. Enne tegutsema asumist kiikasin inspiratsiooniks Yaga.ru lehele. Kuigi neil pole tegu märja viltimisega, on sealt nii mõndagi õppida. No ja vaatamata säärasele "eeltööle" väljus mu masinast täpne Crazy salli koopia. Sry!





Kuna hoog oli sees, otsustasin proovida ka miskit muud. Tegin peamiselt valgest ja hallist heidest peleriini. Krae-ossa lisasin ka villaloori ning peale ladusin roosa mustri. Pesumasinast välja tulles polnd ta ei peleriin ega sall. (salliks liig kaardus ning peleriiniks liig kitsas). Kuna kaotada ei olnud midagi, lõin oma terava heegelnõela pehmesse vilti ning heegeldasin äärtesse veidi lisa.
Talvisem ja tagasihoidlikum pool:



Kribu-krabuline:



Kokkuvõtteks niipalju, et heidest ja lõngast laotud asju julgen ka edaspidi pesumasinale usaldada. Kui aga kasutan loori, pean siiski tegema nii nagu läinud aastal: esmalt köögipõrandal väikese uputuse korraldama st käsitsi seebiga viltima ning seejärel kui villale on moodustunud "nahk" võib asja vanasse tekikotti rullida ning palvete saatel pesumasinasse pista. Sedasi on asi rohkem kontrolli all, muster ei liigu paigast ega pole ohtu, et moodustuksid inetud kortsud villale. Kõige ideaalsem oleks muidugi kogu töö käsitsi ära teha, aga no niii virgaks pole mul lähiajal küll lootust saada.

14 kommentaari:

  1. No muidugi. kui arvad,et oled juba kõike näinud, siis tuleb Mann ja paneb sellise märgi maha et ise ei julge enam proovidagi ;)
    Imeilusad, Mann!

    VastaKustuta
  2. Sama tahan öelda, mis Elsagi :) Super!

    VastaKustuta
  3. Anonüümne08.12.05, 23:21

    väga ilusad asjad tulid! crazy saab kreepsu, kui pärast sinu blogisse tuleb! ampsak juba on kreepsu ääre peal...

    VastaKustuta
  4. Anonüümne09.12.05, 00:23

    Jällegi täiesti omanäoline tulemus Sul! Imetlen! (kreeps on ka jah)

    Kuidas su sall pealt nii ilus sile ja ühtlane on? :P Lõiaksid ääred ära? Minu sallidest ei jääks siis enam midagi järgi. Niigi linad olid liiga lühikesed. Mustri paigast liikumisega mul probleeme polnud aga kortsud on küll villal.

    Kas, kuidas ja millega neid peleriine kannad? Oled neid päris palju teinud.

    VastaKustuta
  5. ilus asi jah. Aga mul hoopis küsimus, kust valget villa said? see on kuidagi eriti puhas sul.

    VastaKustuta
  6. Crazy - lõikasin ääred ära jah. pesumasinast lasin 1 korra läbi, teistkordsel töötlemisel oleks sall liig väikseks tõmbunud, et seal veel midagi kohendada. pildil näeb sall siledam ja korrektsem välja kui päriselt. kui algul käsitsi mässata, siis on tulemus parem.

    peleriine olen teinud vist 4. ühe sõbrannale ja tema on kandnud küll (nt teksastega); oranzhikat kannan ise, enamasti sallina; üks seisab puutumatult ning selle uue saatust veel ei tea. rohkem teen ikka tegemise pärast kui praktilisest vajadusest ;) kogu selle peleriini-kampaania algatasin ma vastukaaluks pontsho-maaniale :P

    Jutupaun - see valge pärineb Hiiumaalt Hiiu Villast. Sõbranna suvel tõi.

    VastaKustuta
  7. No pole sõnu lihtalt! Ole veel päev-paar eemal ja mida kõike pärast näha võib :)

    VastaKustuta
  8. Manni blogi on alati nii tore piiluma tulla, ikka üllatab:). Seekord eriti!

    VastaKustuta
  9. Your work is beautiful I wish I spoke your language to read the blog as well.

    VastaKustuta
  10. Anonüümne03.01.06, 02:53

    Everything is so beautiful! You do lovely work. I enjoy visiting your blog, even though I don't speak your language. Happy New Year!

    VastaKustuta
  11. can tell me what this process is that you did for this piece. It is just lovely.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...