reede, 14. aprill 2006

Kevadiselt

Õigustöeldes läinudkevadiselt. Nii aasta eest anti mulle täiesti ootamatult teada konkursist eesti-keha-kate, tähtajani oli aega vast mõni nädal ning olles kevadiselt reibas ning heas hoos, võtsin asjast pikemalt kaalumata ning sisusse oluliselt süvenemata osa. Rahvuslik pool jäi täiesti puutumata, rõhk läks vanade tehnikate ja väheste vahenditega miski uudse ja ilusa loomiseks. Enivei, nüüd on sellest piisavalt aega möödas, et paar pilti siia üles riputada.
Komplekt "Kevad" tekkis tänu toona ühe teise koostegemise käigus värskeltvalminud kotile. Asja loomuliku jätkuna sündis maavillastest lõngajääkidest heegeldet ning kergelt vanutet peleriin, mis seejärel sai ehitud heegelmotiivikeste ja üksikute pärlitega. Kleit on nuno-tehnikas vilditud, esimene pääsuke ses vallas. Tuli selline "väljapaneku-kleit", rahva sekka sellega ei läheks.
Kuna ind oli sees, tegin ühe punase komplekti sinna otsa. Seelik miskile õhukesele võrkjale marlilaadsele kuid sünteetilisele riidele vilditud, top ja kott heegeldet ning motiividega kaunistet. Peakate on tehtud ühest untsu läinud heegeldis+vilt projektist, sõrme vilditud sõrmus ja kõrva heegeldet rõngad.
Niipaljukest oli sest osavõtust tolku, et sõbranna tellis toona nende piltide ajel omale ühe nuno-tehnikas vilditud kleidi. Väga põnev oli teha ning tulemusega jäime mõlemad rahule. Pilti kahjuks pole. Kleit kinnitub selja tagant lukuga ning seljaõmblus ongi õmblustest ainuke. Ülejäänud vorm saavutet viltimisega (talje kohast tugevamini vilditud, rinnalt vähem). Komplekti kuulusid ka kott ja peleriin.

5 kommentaari:

  1. võrraatuu. sul on annet, sinu tööd on alati ilusadpõnevadtoredad jne

    VastaKustuta
  2. Olen minagi Sinu tööde fänn. Vaatan ja ahhetan.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne23.04.06, 19:11

    *lovely!* The crocheted capelet is amazing. Beautiful colours & detailed work. I also enjoy the pictures of the green springbag.(confessed bag-a-holic here)

    please have a look on www.etsy.com, it might be interesting for you.

    VastaKustuta
  4. Anonüümne16.05.06, 18:10

    Julgen ausalt tunnistada, et alates postituse ilmumisest kuni siiani vahin tõtt selle punase topiga. Heegelnõela otsisin juba välja, aga sobivat lõnga vel pole.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...