esmaspäev, 29. mai 2006

Kuidas valmistada kangast postkaarti

DebR annab ülevaate sellest, kuidas ta valmistab kangast postkaarte.
Veel üks õpetus.

Ning mõned näited.

via inaminuteago

neljapäev, 25. mai 2006

Saturday night fever

12 koti maikuu teemaks on "Saturday night fever". Ei saa mainimata jätta, et teema pakkusin välja täiesti omakasupüüdlikult, sest idee oli juba ammu olemas. Selle juured ulatuvad läinud sajandi viimase kümnendi algusaastatesse, mil ma ajasin aeg-ajalt selga roosa miniseeliku ning sattusin laupäevaõhtuti sellistesse kahtlase väärtusega kohtadesse nigu nt Sunset Club. Ja siiani on meeles, kuidas tibid tantsima minnes oma ridikülid däänsfloorile asetasid ning ise nende ümber tantsu lõid. Häiris. Väga.
Aastaid hiljem, mil ma taas üle pika aja heegeldama hakkasin (nii 6 aastat tagasi), tuli see mulle meelde ning ma tegin prooviks paar (suhteliselt õnnetut) kaelaskantavat huulepulga- ja ripsmetushikotikest.
Nüüd aga tegin laupäevaõhtuse palaviku tarvis terve kaelaskantava meigikoti. Suurim sahtel mahutab krediitkaarte või pisikest mobiili, pikk pulk on ripsmetushi või huuleläike jaoks, pisikestesse silindritesse mahuvad huulepulgad või raharullid (või nt OB teatud kuufaasis;)) ning kandilisse kotikesse puuder või silmavärv.
Kogu kupatus on heegeldatud ning pärlitega kaunistatud.

kolmapäev, 24. mai 2006

Kirsten Chursinoff

Sattusin Kirsten Chursinoffi imelistele töödele flickris ning sealtkaudu edasi tema kodulehele. Kirsteni töid võib võrrelda maalimisega, kus ta värvide asemel kasutab kangaid, niite, lõngu, pärleid. Detailide loomiseks aga aplikatsiooni, tikkimist, pärleid ja õmblemist. Inspiratsiooni leiab loodusest.

I came across Kirsten Chursinoff's beautiful fabric collages in flickr.
From her homepage:"Kirsten approaches the designs as if they were paintings and chooses colours from palette of threads, fabrics, beads and yarn. The details are created using appliqué, embroidery, French knots, beading and sewing. Her primary source of inspiration is the vast world of wild growing things."


esmaspäev, 22. mai 2006

Try it Tuesday

Chrysti eestvedamisel on kõigil soovijatel võimalus igal teisipäevasel päeval miskit uut õppida. Siin on kirjas täpsemad reeglid. Parimatest parimat premeeritakse iga nädal pisikese kingitusega. Samas võib igaüks täiesti omaette kuskile nime kirja panemata uute tehnikatga tutvuda.
Selleks ürituseks on loodud ka flickri keskkonda try it tuesday grupike.
Esimesel nädalal seletas Karin Gartel, kuidas ta akrüülvärvidega piltidele põhju loob.

There is new challenge on the net, called Try it Tuesdays. It's about learning new techinque every week. There are prizes involved etc. You can find out all the details in FAQ page and see it all in Try it Tuesdays Flickr group.

laupäev, 20. mai 2006

Villa. E-villa

Veidi villast juttu. Mõne nädala eest kraamisin oma villajääke ning veeretasin allesjäänud raasukesed tombukesteks, et neist sobival hetkel kuulikesi viltida. Tombukesi oli kausitäis, nüüd veel vaid seitse alles. Soojade ilmadega on lausa lust trepil istuda, ihu pruunistada ning seebivahus villaga mängida. (Sellistel õndsatel hetkedel taban end sageli mõttelt, et juu ma vist olin eelmises elus üks väärt inime, et nüüd nii meeldivalt aega saan veeta, mis muidugi ei tähenda, et ma vähem õndsatel hetkedel, näiteks keset pimedat ja külma aega, oma elukest ei põhjaks.)
Laupäeva hommikul aga äratas mind kõne postkontorist, teatati, et mulle olla üks pakk. Olin kindel, et tegu kolme päeva eest Harrietist tellitud mõne puuvillase lõnga ja paari kotitoorikuga. Kohale jõudes oli üllatus üüratu, sest pisipaki asemel ootas mind hoopis ligi 15 kg villast kraami, mille ma vähem kui 24 tunni eest olin Jõgevalt tellinud. Töö kiire ja korralik. Tellisin meilile saadetud fotode järgi. Värvid pole paraku just kirkaimad (eriti erksaid loore olen Eestis kohanud vaid Hiiu villas), kuid see-eest oli neid üsna palju, valida sain ligi 50 eri värvi villaloori seast. Vaadake ja vesistage :)


reede, 19. mai 2006

Jana Roberts Benzon

Jana Roberts Benzon on ehtekunstnik, kes võlub voolimissavist välja uskumatult peeneid mustreid ning neist omakorda võrratuid ehteid. Samuti pisikesi pudelikesi ja prosse
Ohh ja ahh, muud miskit.

Jana Roberts Benzon is jewellery designer who creates most wonderful pieces from polymer clay. Look at these arabesque canes or artists' latest work. There are also some vessels and brooches. Just amazing!

neljapäev, 18. mai 2006

Kiddley.com

Loobylu Claire on koos kaasaga loonud uue bloogi Kiddley. Säält leiab põnevaid ideid koos lastega meisterdamiseks, huvitavaid veebileide jms.
Õhupallidest ja riisist zhonglöörimispallide meisterdamine on meil juba kavva võetud.

Claire from Loobylu has started a brand new blog named Kiddley:
"Kiddley is published almost daily and is brimming with bright ideas, fun
projects, links to great web finds and quick tips for parents to take away
and enjoy with their kids."


kolmapäev, 17. mai 2006

Kudujad rahva sekka

10.juunil leiab teist korda aset world wide knit in public (üleilmne avalikus kohas kudumise) üritus. Elku on eestlasedki kirja pannud ning õige pea peaks sellekohane info ka wwkip kodulehele jõudma.
Värske teabe saamiseks soovitan jälgida seda teemat käsitööfoorumites: kullaketrajad ja isetegija.

teisipäev, 16. mai 2006

Minette

Kirjutasin neist aasta tagasi. Lisaks ilusatele vilditud ja heegeldet aksessuaaridele jäi see firma meelde ka seetõttu, et suurem osa esemeid oli valmistet erinevates Eestimaa nurkades. Nüüdseks on see osa, kus kirjeldati, kuda eesti naised käsitsi vildivad ja heegeldavad, saidilt kadunud, kuid vaadates 2004a sügiskollektsiooni võib nii mõnegi asja tootmismaana märgata Eestit.
Aga sallid on endiselt kaunid. Lisandunud on ka vööd.

esmaspäev, 15. mai 2006

Vildivad

Sügisel otsisin netist viltimisblooge, kuid paraku ei leidnud suurt midagi. Nüüd sattusin paarile:
*Felted fibers
*põhiliselt nõelvilditud kübaratele pühendet Glorious hats
*Fieltromania (hispaania- ja inglisekeelne bloog)
Sakslastel on kindlasti rohkem viltimisblooge, kuid olematu keeleoskuse tõttu ma saksakeelses võrgus ei kola. Aga mõne lehe ikka leidsin:
*Filzeria - siit leiab näiteks vilditud ehteid (neid spiraalimustriga pisikesi plönne tegime koos tütrega ka kunagi, saades toona innustust nendest patjadest); armsaid vildipapusid; erinevaid lilli jpm.
Ning mõned nopped saksakeelsest viltimisbloogide ringist:
*das Filzhaus
*Filzela
*Filzfee

esmaspäev, 8. mai 2006

Aasta täis

Eile oli sünnipäev. Sellel bloogil siin. Sai täis esimene aastake. Tõtt öelda polnud esimene sissekanne eriti sisukas, teine oli juba väheke informatiivsem.

Asi sai alguse tänu Sharon B inaminuteago bloogile sattumisele. Enne toda leidu polnud ma bloogidega eriti põkkunud, eesti omadest olin korra otsinguga vaid vardamoorile külla juhtunud. Sharoni bloog üldiselt, aga eriti tema arutlused teemadel, kuidas koduseinte vahel tegutsejad saaksid oma töödest-tegemistest maailmale teada anda, sundisid mind ühel nüüd-või-mitte-iialgi-hetkel esimese ettejuhtuva bloogipidamiseteenuse pakkuja poole pöörduma ja nii ta läks.
Kohalik käsitööbloogide maastik on viimase aasta jooksul tundmatuseni muutunud. Aasta eest võis seda teemat puudutavaid kirjutajaid vast ühe käe sõrmedel üles lugeda (kajakas, vardamoor, cairbre, näh, rohkem ei meenugi momendil), aga nüüd, palun väga. Lisaks isetegijate bloogid.
Edu meile!

neljapäev, 4. mai 2006

Scrapblog.com

Inaminuteago bloogist leidsin viite scrapblog.com'ile, mis pakub võimalust luua endale virtuaalne scrapbook (ehk siis album).
Kui õues poleks nii kena ilm ja internetiühendus oleks pisut kiirem, võiks seal isegi veidi ringi vaadata. Aga, linnud laulavad ja päike kutsub, ciao-pakaa!

teisipäev, 2. mai 2006

Moest. Sellest teise ringi omast

Viimastel nädalatel olen seda teemat märganud nii mitmes kohas korraga, et ei saa samuti kribamata jätta.
Krentu kirjutab asjadele uue elu andmisest.
Whipup'is sattusin fiftyRX3 bloogile, kelle omaniku eesmärgiks on garderoobi kujundamisel jälgida keskkonnasõbralikku mantrat: reuse-reduce-recycle. Ta pildistab enda igapäevaselt kantavaid kostüüme ning mainib iga pildi all ära, mis taaskasutuses, mis "ümberlõigatud" jne. Seesama daam on valmistanud vaimustava komplekti Manhattanil vihmasel päeval ära visatud katkistest vihmavarjudest.
Art for housewifes puudutab taaskasutamise teemat väga sageli. Sellestki sissekandest leiab mitmeid selleteemalisi linke.
Ning veel mõned vanast uue (moe)loojad:
BlackLabelSF
Supayana
Chrisia designs
Flobberdewotsky
Antifactory

Mitmed head aastad tagasi, kui sai veel linnades elatud, olin igasuguste second-hand ja vintage-poekeste tihe külastaja. Võib öelda, et olin nende kammimisest suisa samasuguses sõltuvuses kui nüüd käsitööst. Säästliku eluviisiga polnud sel kõigel muidugi pistmist, pigem hasart-sõltuvus-aseaine-jne.
Kodumaale naastes ja esialgses identiteedikriisis vaeveldes tekkis korra ka uitmõte teha "Tee ja Träni" nimeline kohvik-kaltsukas. Mõned aastad hiljem, kui juba esimesed bikiinid olid heegeldet, arenes see mõte edasi (peas-peas, mitte päriselus) : teha selline teisekäepood, kus tagaruumis oleks ühele korralikule tuhnijale (kes ma ka kunagi olin) mitu head kastitäit sukeldumistööd nõudvat kraami ja "vähemhulludele" puudele riputet hilpe. Aga eesruumis pakuks parimatest paladest ümbertehtud ja täiendatud eksemplare. Toona kuulus mu repertuaari meeste triiksärkide, naiste trikotaazhesemete, ka sokkide-sukkade kirjuks värvimine; meeste ülikonnapükstest selliste veidi alla põlve põlvpükste tegemine ning sinna peale tekstiilivärvidega miski kujundi sirgeldamine. Plaanis oli ka nt täisvillaste kampsunite vanutamine ning nendest kottide õmblemine; korralikumad sviitrid pärlite/litrite/heegelmotiivikestega ilustada; midagi ära rebida, midagi juurde lisada jne-jne. Lisaks oleks saanud pakkuda ka omavalmistet heegeldisi. Vot sihuke plaan. Oli. Enam ei usu teostumisse, seega kes soovib, võtke üle ja tehke ära ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...