reede, 29. september 2006

esmaspäev, 25. september 2006

Paelad kaela

Uus "toode" sügis-talviseks hooajaks - lõngajuppidest kaelakee.
Ükspäev keerutasid lapsed omale lõngadest igasuguseid nöörijuppe ning ma vaatasin, et täitsa lahedad. Hmm. Erinevad varem nähtud pildid teiste loodud ehetest tegid oma töö ning välja tulid sellised kaelakaunistused.


One day kids played with my stash and made themselves some cords out of yarn. That gave me an idea and I came up with these fiber necklaces.

pühapäev, 24. september 2006

Nukuriik

Mäletan et mitme aasta eest otsisin netist erinevaid kaltsunukkude õmblemise juhendeid ning sattusin Cloth doll connectioni lehele. Uurimist jätkus tükiks ajaks. Miskitpidi jõudsin nüüd taas sinna ning vahepealsete aastate jooksul on toimunud rida uuendusi. Lisaks erinevatele nukkude tegemisjuhenditele on uuenenud nukumeistrite nimistu ning lisandunud ka inf bloogide kohta.

Cloth Doll Connection is a wonderful place for all doll lovers. There is great list of different dollmakers and lots of free patterns.

kolmapäev, 20. september 2006

Heegeldatud matemaatika

Pooleteist aasta eest sai kribatud heegeldet hüperboolidest. Selle ajaga on seda teemat kõvasti edasi arendatud ning momendil saab kaeda matemaatikute väljapanekut LA County Fair näitusesaalis.
Insititute For Figuring kodulehel saab asjast rohkem aimu ning on võimalik ka tellida raamat heegeldet hüperboolidest, juhenditega ja puha.

Täiesti juhuslikult ja ajendatuna hoopistükkis ühest teisest nähtud fotost olen hiljaaegu valmistanud sarnaseid jubinaid. Prossid. Neid on titekesega jalutades väga mõnus heegeldada :)

Hyperbolic crochet cactii and kelp flickr set. More about hyperbolic crochet can be found here. Accidentally I've been making lately a bit similar crochet brooches myself (as seen in picture above).

teisipäev, 19. september 2006

Harriet haarab sule

Vaata aga vaata, Harriet on sule haaranud. Mulle meeldib...

pühapäev, 17. september 2006

6x4 lives ja inspiratsioonist üldiselt

Talvel märkisin ära Sharon B algatatud "6x4 lives" postkaart-päeviku ürituse. Täna sattusin juhtumisi nende Flickri kogunemispunkti ning sealt leiab vägagi inspireerivaid üllitisi.
Paari sõnaga inspiratsioonist ning kuidas miski nähtu mõjutab mu oma töid-tegemisi. Olen täielikuks netikäsitööliseks muutunud - siit ammutan ideid, siin näitan ka omi saavutusi ja loodetavasti mõjutavad needki kuidagi kellegi teise loomingut. Vahel näen netis kellegi töid ja paugupealt läheb silm särama, higi tuleb otsaette ja külmavärinad sibavad mööda selgroogu üles-alla (OK, väike liialdus, väga väike ;)) ning peas läheb jubedaks sigimiseks-sagimiseks. Midagi sellest siblimisest muutub ka konkreetseks pildiks, palju aga jääb lihtsalt mingiks tundeks, heaks tundeks, ning jätab oma pitseri igaveseks. Reeglina ei sünnigi sellest hetkest kohe midagi. Tihtipeale on nähtu ka hoopis sellises tehnikas, mida ma ei valda, aga see tunne, mis tekib, on võimas ja paneb liigutama. Mõned inimesed ja tööd, mis on aasta-pooleteise jooksul mind niiviisi mõjutanud:
Prudence Mapstone'i ja Sylvia Coshi-James Waltersi vabaheegeldus
Sharon B "I dropped the button box" (crazy quilting)
Susan Sorrell
Need on sellised "õpetajad" olnud. Meenusid mulle kui hakkasin mälus enim mõjutanud isikuid otsima. Aga ülaltoodud "tundest" kribades mõlkusid meeles eelkõige:
Laura-ADATA flickri seeria
Emmy Schoonbeeki looming
Sandra Robledo ehted
Tegelikult on noid "juhte ja õpetajaid" veel ja veel. Ülalmainitud lihtsalt meenusid esimesena. Teinekord tutvustan teisi.

While I was taking my walk through Flickr I stopped by at 6x4 lives pool. And there are quite few works in there that really inspire me. It made me think about inspiration in general and I tried to remember what artists and sites in internet have influenced or just opened my eyes most in past year or two:
freeform crochet by Prudence Mapstone and Sylvia Cosh-James Walters
Sharon B "I dropped the button box" (crazy quilting)
Susan Sorrell
Of course there are many more artists out there who have influenced me but these sites came to my mind first.
And then there are some people on flickr whose work is continuos inspiration for me, eg: Laura-ADATA and
Emmy Schoonbeek
.
There are moments when I don't know exactly in which direction to go with my current project and suddenly after seeing something done by other people everything falls in place and I can continue my work. Last such episode was when I saw Sandra Robledo's jewelry (thanks to Anabel and whip up).

neljapäev, 14. september 2006

12 kotti - Meri

Kotiprojekt on muude oluliste sündmuste tõttu pehmelt öeldes unarusse jäänud. Üritan viga parandada ja tahan siinkohal südamest tänada kõiki osalejaid. Eriti tõstaks esile neid, kes pea iga kuu on jõudnud ja viitsinud osaleda: Aet, Vardamoor, Kajakas, Lapiliisu, Sõps, Mariss ja teised.
5 kuud on veel ees. Kas jaksate ja viitsite veel??
Uued liitujad rõõmustaksid mind väga. Oodatud on kõik käsitööhuvilised, kes sooviksid valmistada etteantud teemast lähtuvalt mõne koti (võib olla nii raha- kui tekikott, selja- või kõhukott, peo- või poekott jne, jne). Säärane kotitegu ergutab veidike loovust, laseb proovida mõnd uut tehnikat või lähenemisviisi. Asjast saab lähemalt lugeda siit ning pilte vaadata siin.

August oli jäetud tegemata tööde tegemiseks ja soov oli suur teha ära juunikuine mereteemaline kott. Nägemus oli täitsa olemas. Aga ei raatsinud kuidagi titekese kõrvalt suurt tööd ette võtta. Mõtlesin siis, et teen sukavarraste hoidja, sellise pika ja saleda, mis oleks ühtlasi ka miniatuurne versioon minu „nägemusest“. Plaan oli heegeldada ja vanutada ja hiljem kaunistada. Hakkasin heegeldama. Poole peal tuli laiskus kallale ja vaatasin, et mobiilikotiks on küll ja asi läks pesumasinasse. Ehtisin paari pärli ja mõne tikkimispistega. Kui nüüd kunagi viitsiks küljele paar aasa õmmelda ja mingi kinnise külge saada, siis võiks selle vajadusel vööle kinnitada, sisuks mobiil, võtmed ja mõned veeringud. Rohkem pilte sellest pisikesest kotikesest siin.



teisipäev, 12. september 2006

Kevad-suvi 2007

September on kuidagi täiesti märkamatult pea poole peale jõudnud ja käes on kevad-sügis 2007 kollektsioonide esitlemiste aeg. Erinevate asjaolude tõttu pole ma veel ühtegi moeshõud vaadanud, kuid sõnale "crochet" reageeriv google alert on mulle teada andnud, et nii Oscar de la Renta, Marc Jacobs kui ka Nicole Miller on oma kollektsioonides miskitpidi heegeldamist kasutanud. Minu läinudaastased "kartused", et heegeldamise jõuline taastulek kestab vaid viivu ning mängitakse siis sama kähku auti, ei ole seega veel päriselt tõeks osutunud.

Netiühendus on nigelamast-nigelam, sestap jääb bloogipidamine ka edaspidi üsna suvaliseks.
Aga titt on super, tõsiselt :) No nii rahulikku, sõbralikku, alailma naeratavat ja hoogsalt vestlust arendavat titekest pole ma veel näinud. Ja ujub nii mis kole. Kuuldavasti on kavas ka meie valda kunagi ujula ehitada. Mõne kobedama treeneri käe alla sattudes ennustaks tibile kohta vähemalt Euroopa meistrivõistluste finaalis. Nojah, poleks eal arvanud, et sihukesele mõttele üldse tulen. Et laps ujumistrenni panna. Ma nimelt tegelesin oma endises elus ujumisega. 9 aastat 25-meetrises ujulas edasi-tagasi sõelumist. Trenn-kool-trenn. Trenn-trenn-trenn. Võistlus. Medal. Õnn. Või siis mitte. Ja jälle trenn-trenn-trenn. Ise ka ei usu enam. Aga vaadates kui ägedalt tshikk vannis sahmib, nägin ma tas just tulevast "edukat noorsportlast". Loodetavasti läheb üle ;)

reede, 8. september 2006

Soe Kingitus Salasõbrale

Algatatud on uus ühistegemine Soe Kingitus Salasõbrale.
"Teha võib kindaid, salle, mütse, sokke, õlasalle, randmesoojendajaid, sääresoojendajaid - täpselt nii, kuidas oskused ja fantaasia lubab (aga võtkem arvesse ka kingisaaja eelistusi). Tehnikaks: kudumine, heegeldamine, aga ka viltimine või mõni muu tehnika, millega saab sooja rõivise meisterdada. Kaunistamisele piire ei seata."
Reeglid ja täpsem info salasõprade bloogis.

teisipäev, 5. september 2006

Ma armastasin jaapanlannat

Sirje palus oma kommentaaris abi ühe jaapanlanna bloogi leidmisel. Selle naise tööd on nii fantastilised, et neid tasub ikka ja jälle vaadata. Juttu on vähe, pilte palju, sh ka näited esemete konstrueerimisest. Põhiliselt on tegu kootud rõivastega, aga sekka ka heegeldisi, makrameed ja segatehnikat.

Great Japanese knitting blog. There is also some crochet, macrame and mixed techinques in it. Extraordinary work and good pictures about garment construction.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...