neljapäev, 29. november 2007

Liimi, värvi ja lakiga

Olen varemgi heegeldisi PVA-liimiga kõvendanud, värvinud ja lakkinud. Ega siinsedki teab mis uued asjad pole. Alustasin nendega kuskil kevad-suvel. Siis jäid valmisheegeldet jubinad (otse loomulikult) kuskile vedelema. Paar kuud hiljem sattusid silma alla ja kohe ka liimi-värvi-laki alla. Ja "vaid" mõni kuu hiljem riputasin neile keti ja kulinad külge.
Neid poolikuid ja/või pildistamata katsetusi on veel. Ma "toodan" pea alati seeriakaupa, kuhu lainele satun, seal mõnda aega ka hulbin. Crochet pendantMõne kee kokkupanemisega on tehnilisi probleeme. Mulle meeldib asümmeetria ja tahtsin, et üks heegeldet motiiv ei ripuks keti otsa vaid jääks kuskile rangluu kanti. Kuidas seda teostada nii, et ta sealt plehku ei paneks ja dekoltesse ei koliks? Mingit ripatsit raskuseks eriti ei taha...

crocheted pendantCrochet chandelier necklace

Tahan joon kisselli...

Helmehaldja õde Karoliine Hõbelõng.
Ja veel mõned:
Mammi lõngapood
Hobipunkt
Isetegija lõngapood
Karnaluksi lõngapood

teisipäev, 27. november 2007

Beryl Taylor

Beryl Taylori põnevad raamatuskulptuurid.
Kiigata tasub ka seinapilte ja kangast kladesid.
Leitud Ruth Rae bloogist, kuhu ma end aeg-ajalt ikka satutan.

Beautiful mixed media work by Beryl Taylor. My very favorites are her stunning book sculptures.
Found on Ruth Rae's blog.


esmaspäev, 26. november 2007

Pross ja paar ideed

Jõuluaeg on õige pea uksele koputamas ja siis on lastele vaja teadagi mida. Kalevi omad vanaema juba tõi. Aga tore oleks koos lastega ka midagi meisterdada.
*Siin on kolm lihtsat ideed, millest enim köidab mind hetkel volditud totsikute oma.
* Üks päris moodne Martha Stewartilt.
* Tillukestest titesokkidest.
* Kaubandusvõrgus leiduvast "valevildist" jõulusokikesed.

Nädalavahetusel tabas mind ühel vaiksel hetkel loomepuhang ja ma suutsin tulla lagedale mõne prossiga võttes ühest kastist kangariba (tunned ära, Krentu;)), teisest karbist vildipalli ja kolmandast topsikust klaashelmeid. Inspiratsiooni hankisin muide, khm-khm, "Ehteraamatust". Ühest Siire tehtud prossist.

neljapäev, 22. november 2007

kolmapäev, 21. november 2007

Mann tegi tööd

Mitte mina, vaid see teine. Pidasin sedapuhku sõna ja viisingi teibitud-topitud manni õue.




teisipäev, 20. november 2007

Mann pole papist poiss

Seoses Etsy-poe avamisega tekkis tungiv vajadus miskise kaela ja õlgadega aluse järele, millel oma salle hõlpsalt demonstreerida. Normaalne ettevõtja oleks kindlasti investeerinud mannekeeni, sellisesse reguleeritavasse. Aga kuna ma olen endiselt vaid lapsepuhkusel viibiv paljulapseline, siis leidsin ühest oma paljudest nurgatagustest suure papitüki ja lõikasin-kleepisin sellest enesele ühe papist poisi. Aga olin sunnitud ta peagi hülgama. Mitte et ta vedelaks oleks löönud või midagi, lihtsalt tal puudus see x-faktor, mis teeb muidu kenast poisist müüva modelli.
Nädalake kogusin hoogu ja ootasin õiget hetke, mil mu õllekõhuke vähem väljaulatuv oleks (see hetk ei saabunudki) ja pühapäeva pärastlõunal teipis härra mu kinni. Täna täitsin ma manni vana padja ja mõne nartsukesega. Kaelaks aga on üks sobiva jämedusega villalooritokk. Esialgu laenasin talle selga oma hilbud, aga plaanin talle paar erinevat kostüümi õmmelda, et ta mind truult teeniks kuni ma inimeseks saan ja korraliku mannekeeni, selle reguleeritava, poest koju toon. Kui saan. Ja kui toon.
Operatsioon oli iseenesest tunduvalt kiirem ja lihtsam kui ma endale ette kujutasin. Õpetustes oli kirjas, et teipida kolm kihti, aga ma lasin panna sõltuvalt kohast 1-2. Kaua sa ikka jaksad kõhtu sees hoida, onju. Vajaminevad kohad teipisin oma käe ja silma järgi üle siis kui mann oli juba täidetud. (Ta pole veel päris valmis, mõnda strateegilist piirkonda tuleb veel täiendada.) Käte ja kaelaaugu ette toppisin papist rõngad.
Homme (millest on märkamatult "täna" saanud) on loodetavasti kena ilm ja viin manni õue jalutuskäigule. Arvatavasti tuleb selleks kasutada harjavarre ja kummiku abi.

neljapäev, 15. november 2007

Members of EST vol4

* Karlita from Belgium offers wonderful felted scarves but also jewelry.

* At Morrgan's store you can find all sorts of fun and crazy creatures and other creations made from yarn. Her blog.

* At Dindi's place one can find beautiful new and reworked preloved jewelry.

There's also another great news related to etsy. Etsymini.blogspot.com is just taking off. It's been set up by some etsy-members and is great for sellers to promote their shop but also for buyers to get a glimpse of all sorts of different goodies available on etsy. I've joined already and will add their link to my sidebar.


kolmapäev, 14. november 2007

Members of EST vol3

* Ira Grant creates lovely and cheerful bags and purses full of color. But that's not all, she has tried her hand also on many other things. To find out all about it visit her web-site.

* Anna Ruby King from Athens offers very cute cards and beautiful jewelry.

* Glasfaden makes her own lampwork beads and assembles them into delicate necklaces. Her shop and flickr gallery.


teisipäev, 13. november 2007

Members of EST vol2

* HeliS is real superhero girl cause apart from her supercute superhero-girls she also creates absolutely stunning dress-paintings. Her blog.

* Patrick is french photographer living in Provance. You can find breathtaking landscape and nature photographs in his shop French landscapes and blog.

* ZsBcreations makes handcrafted artisan jewelry and beads, mainly from polymer clay, and other fine materials, such as Japanes Miyuki glass beads, sterling and Karen Hill Tribe silver, gemstones, Swarovski crystals, etc. I also love her felt flowers.

You can find ever-growing list of European Street Team artists' here and check out rest of two-hundred-and-something shops :)


esmaspäev, 12. november 2007

Etsy

Nagu tähelepanelikud lugejad juba avastanud on, ühinesin hiljuti miljonite etsys poodi pidavate sugulashingedega. See tähendab, et avasin lõpuks seal oma leti.
Selle nädala jooksul tutvustan mõningaid sealseid toredaid ja ühtteist kenasti toetavaid eurooplasi.

*Kreativlink valmistab väga lahedaid nahkmärmikke: tema pood ja bloog.
*Star of the East, rikkalikud ja põnevad ehted: pood ja bloog
*La Pomme valmistab armsaid lõhnapadjakesi ja muid tekstiilitooteid, sh vahvaid randmekaunistajaid(?). Tema pood ja bloog .

I can proudly announce that I've finally joined Etsy community. Here's my little shop. It's growing slowly but surely, main problem right now is our grim November. There's not enough light to take decent pictures. At least not for an amateur like me.
And to celebrate joining Etsy and also becoming a member of Euorpean Street Team over there, this week I'll link to many wonderful (and chatty :)) members of EST.

*Kreativlink creates wonderful leather journals: her shop and blog.
*Mother and daughter team at Star of the East creates beautiful jewelry, as they put it: "Baroque, eclectic, exotic, anything but boring." Here's their shop and blog.
*La Pomme makes lovely scented pillows and dolls but also cute wrist cuffs etc. Her shop and blog .


neljapäev, 8. november 2007

Zentangle

Zentangle.
Pole asja lähemalt uurinud, aga tundub südamelähedane olevat. Vanasti sai nt lauatelefoniga lobisedes ikka kuskile midagi kritseldatud. Või koolitunnis.

once again via polymer clay notes.

esmaspäev, 5. november 2007

Minnid-Mannid

Ma siin muudan väheke üht-teist. Näiteks olen ma nüüd manni asemel Marianne S. Et ikka väärikam välja paista.
(A tegelikult selleks, et erinevates asutustes sama ekraaninime all esineda.)
Ja veel kaalun ma endale ühe "manni" tegemist. Tahaks oma sallid pildistamise puhuks kellegi kaela siduda, aga minu one-woman-show ei suuda hästi olla samal ajal nii mannekeen kui piltnik. Ja heegelrõivaid oleks ka tore koos abilisega konstrueerida.
Veel samateemalisi linke.

I really need an assistant. My one-woman-show has difficulties being at same time a model and photographer. So I've decided to make myself one. Out of duct tape. I already bought the tape. Now I need to suck in my stomach and let my husband do his part.
Few other links on this topic.


neljapäev, 1. november 2007

Design*Sponge

Ilu ja ideid pakkuvas Design*Sponge bloogis on ka DIY kategooria.

Selle peale meenub Kodu Kauniks. Tublid inimesed on selle raames juba üht-teist ka teinud. Ma lasin end augustis "pehmeks rääkida" ja alustasin hoogsalt ning nüüd on mul täiesti mittetublilt lõpetamata asjade kogusse lisandunud neli "kodu kaunistavat" poolikut asja. story of my life...
Aga asi ei ole veel sugugi maha kantud. Seega, kõik kes te tublid olete ja nt kasvõi jõuluootel oma elamist ilustate, siis olge kena ja visake oma pildid flickrisse ka üles. Oleks tore.
Ja siis on meil veel ju aasta 2008 ja uusaasta lubadused ja puha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...