esmaspäev, 7. detsember 2009

Värvid


Laupäevasel linnatuuril täiendasin oma Capri puuvillase lõnga varusid. Eks ikka käevõrude pärast.
Olen neid võrusid ikka päris mitukümmend (või -sada?) teinud, aga kahte ühesugust veel mitte.
Ja pole plaaniski.


Plaanis on hoopis pärida teilt, milline värvikombinatsioon just teid võluks? Mulle endale meeldivad kõik värvid, sest ma lähtun ju tegemisrõõmust mitte kandmisrõõmust :)
Lõngavalik on enamasti olnud väga juhuslik - a la mis esimesena silma-kätte jääb, need ka töösse lähevad. Ja kunagi pole veel kodused varud sisaldanud täit Capri-spektrit.

Ega hetkelgi mul kõiki värve pole. Lisaks pildilolevatele evin veel paari kollast, sellised tumedamad ja soojad, mitte sidrun. Oranzhi. Veinipunast. Veidi erinevaid roosasid. Tumedamaid rohelisi saaksin kombineerida peenikestest iiristest.



A kommenteerige, palun, ja soovitage värvipaare. Jõudumööda teen need siis teoks.
Kiusata võib ka, st pakkuda sihukesi kooslusi mis esmapilgul näivad mittesöödavad. Sest tegelikult võiks helmestega mängides igast kooslusest miskit kantavat välja võluda.
Või siiski mitte?

Niiet tulistage :)


Ahjaa, seda ka veel, et Craftwerki kribasin meie osalusel toimuvast uuest vahvast ettevõtmisest.

26 kommentaari:

  1. kas sa must-valget oled teinud?
    Või kuldne-must-väike osa moonipunast?

    VastaKustuta
  2. Valge oma erinevates variatsioonides - aktsendiks natuke vanaroosat ja heledat oliivi või raasuke halli.

    VastaKustuta
  3. No see vist ei tule üllatusena, et mina olen värvidega katsetamisel üsna arg, aga mulle hästi meeldivad need kolm sinisetooni, mille Sa juba iseenesest nii ilusasti pildi allosas kõrvuti oled sättinud. Veel üks lemmik on see tumedam savikarva hall - seda kombineeriksin ka mõnega eespool mainitud sinistest.

    Üllatusena see pakkumine Sulle muidugi arvatavasti ei tule - Su uued sinised hiidprossid on ka üsna "samasse väravasse". Käin neid ikka vahel imetlemas. :)

    P.S Sain Teopesalt Facebooki kaudu kutse põnevale üritusele 22.12 Rotermannis. Paluks täpsemat teavet! Ime küll, aga kordki satun mõne laheda ettevõtmise toimumise ajal kodumaale. Tuleksin meeleldi kordki kaitsva ekraani tagant välja ja vaataksin teid ka päris elus üle! :P

    VastaKustuta
  4. Mina armastan koos nt siukest kapsaussi-rohelist ja türkiis-sinist, vbl vahele triibuke valget. Või nt sama rohelist koos kärtsu roosaga (kui kaklema hakkavad, siis nt valge triip toob jälle rahu majja).
    Minu meelest kõige paremad värvikombinatsioonid juhtuvad sageli kogemata. Kasvõi visata lõngakerad põrandale laiali ja vaadata, mis punti juhtuvad - kes teab, nii võib üht koma teist põnevat kooruda:)

    VastaKustuta
  5. Terje - hmm, must-valget polegi teinud - läheb loosi :)
    kuldset ja pehmet lõnga mul pole, üks kuldne on, a see on naha vastas paha. a must-punane heegeluss ja kuldsed helmed võtan ette

    Kadri - ojaa, just naturaalvalgete erinevad toonid omavahel on kaunid ja väikesed aktsendid toovad seda ilu veel rohkem esile. aitäh!

    tundub, et mõni helmepood saab endale kohe varsti ühe suurema tellimuse :)

    VastaKustuta
  6. Epp - need sinised lõngad jäid, jah, poes kohe silma :)

    Rotermanni üritusest - 19.12 on ikka selle toimumise aeg, kell 12-15.
    Teeme vanast uut, kiirelt, lõbusalt ja efektselt :)
    Nii tore kui sa tulla saaksid!
    Näe, siia kirjutasin sellest ettevõtmisest ka natuke:
    http://craftwerk.ee/blog/3

    Sircu - jep, rohe-siniseid olen teinud ja olid küll ilusad.
    roosa-rohelist tegin ükskord ühe, seda mai mäletagi, mis sellest sai...
    Aga lahe kombinatsioon igal juhul.

    Vbla peaks tõesti silmad kinni siduma ja pimesi korvist paarikaupa lõngu võtma.
    Või paluda 3-se tirtsu "abi".
    suuremad lapsed enam nii vabad oma värvivalikutes pole - vanimal on ikka väga konservatiivne vaade värvide kokkusobitamise osas :)

    VastaKustuta
  7. Oih, jah, muidugi 19.12. Ma olen oma peatsest kodumaakülastusest juba nii elevil, et kõik kuupäevad peas sassis! 22.12 tahan minna hoopis Kadrile külla! :)

    VastaKustuta
  8. Mu meelest on päris lahe kombinatsioon tume ploomililla pehme oranžikaskollasega. Ega ma tea, kas ma seda kombinatsiooni sööksin, aga poes lõngu kõrvutades tundus küll päris vahva.

    VastaKustuta
  9. must ja kollane on väga efektne aga vist mitte nii kantav. ja siis mulle meeldiks halli kõik varjundid koos. ja ka kuldne-pronksjas käevõru oleks tore - vbl niit võiks olla mitte kuld, aga kõik muud lisandid võiks särada :) või nt heegeldatud osa katta osaliselt kuldse värviga...
    mulle nii meeldivad need Sinu käevõrud - kas ma võin iseendale ka proovida ühe taolise kopida? ...... see pole küll väga ilus aga ma tahaks just proovida, et kuidas on võimalik sellist peenikest ussi teha ja.... no just rohkem tegemise kui kandmise pärast tahaks proovida.

    VastaKustuta
  10. tänud soovituste eest, nii lahe :)

    Krentu - ikka võid :)
    tead, kui inimesed ilusasti küsivad (ja seda ei juhtu tihti), siis ma ikka luban, sest need kes ilusasti küsivad ongi toredad ja head ja teevad neid asju vaid enesele (või siis lähedastele kingiks) mitte ei hakka "massi tootma" :)

    VastaKustuta
  11. Ma olen hetkel halli lummuses - seega pakun välja halli ja roosa. Põneva koosluse moodustavad mu meelest ka lilla ja kollane ning oranž ja türkiissinine/roheline.

    VastaKustuta
  12. Usu või mitte, aga ma olen Su käevõrusid vaadanud ja vaadanud, veendumuses, et nüüd ma ühe ostan. Ja iga kord lõpeb asi sellega, et ma ei suuda valida - kõik värvikombinatsioonid on niiii lahedad. Eriti need, mida ise esimesel hetkel kokku ei panekski. Ja ma olen kohe tõeliselt hädas.

    Seega-põhimõteliselt võid silmad kinni valida lõnga ja siis vaadata, mis saab. Siis tuleb kõige parem tulemus.

    VastaKustuta
  13. Mulle endale üldse pruun värv ei meeldinud kunagi. See on selline värv, mis tuleb siis, kui kõik värvijäägid kokku segada. Aga ma olen kasvanud...kuldne ja pruun on juba ka minu jaoks täiesti ok kombinatsioon :) Proovi ka!

    VastaKustuta
  14. Anonüümne08.12.09, 09:47

    oliiv-tumeroheline-(männikoore)pruun-vask-roostekarva-törts siidist valget?
    thea

    VastaKustuta
  15. Hästi uhke oleks näha koos erinevaid rohelisi (samblarohelisest sooja õuani), kombineeritud kollaste-oranzhide-pruunikate-kuldsetega).

    VastaKustuta
  16. Juba eelnevalt pakutud roosa-roheline on vägev kombinatsioon. Ja siis veel pruun-roosa :)

    VastaKustuta
  17. Anonüümne08.12.09, 20:13

    Mina arvasin kunagi, et kaks värvi, mis mitte mingil moel kokku ei kõla, on lilla ja punane. Siis ma sain suureks ja olen paaris kohas ehmatavalt lahedaid sobitusi kohanud. Proovi ka :)
    Aga kaunid on nad sul kõik!

    jupi

    VastaKustuta
  18. Valge, aqua sinine ja tsipake puhast punast, see on minu hullustus hetkel. Lahe oleks ka kirju nagu Jamaika mütsid:)

    VastaKustuta
  19. Aitäh - ma siis varsti proovin.... kui jõulud möödas :)

    VastaKustuta
  20. mõned mulle väga sümpaatsed värvikombinatsioonid on sellised
    helesinine-piimaga kohvi pruun
    ja oliiviroheline
    roosa-hall

    eesti keeles kasutatakse igapäevaselt ikka jube vähe värvinimetusi. üldse ei tea, mis tegelikult selle värvi nimi on, aga selline hallikas-tumesinakas-lillakas toon on jube ilus :)

    VastaKustuta
  21. Pika kommetaaridejoru otsa- sul on mõned lahedad süngemates toonides käevõrud ka. Hakkasid kohe silma. Praeguses polaaröös ei saa mina kuidagi neist tumetoonidest lahti ega heledamat tehtud...

    Vaatasin lõngatokke ja vaieldamatu lemmiku türkiisi kõrvale... no pruun läheks ja vaatasin, et isegi äkki hall, aga siis peaks mingid erilised "karjuvad" pärlid ka olema. Et asi ikka lõplikult segane oleks ;-)

    Aga jõudu sulle! Ma sarnane "tsüklimeisterdaja", et ports millegi toorikuid valmis ja siis nuputama-klapitama.

    VastaKustuta
  22. Marre nimetatud ",,,selline hallikas-tumesinakas-lillakas toon on jube ilus :)" ongi äkki see, mida ma türkiisiks pidasin. Bensiinivärvi noh...

    VastaKustuta
  23. Rees - tumeda jutt vastab tõele - no vägisi kisub hetkel tumepruuni-tumelilla-bordoo-briljantrohelise-tumehalli poole.
    tumepruun türkiisiga on hästi ilus ja reibas. pruun tumelillaga ka, sihuke meelalt salapärane :)

    oliivirohelist tahaks küll, a seda pole mul hetkel.

    VastaKustuta
  24. toredaid värvikombinatsioone saab piiluda aadressil http://www.colourlovers.com/

    VastaKustuta
  25. kindlasti hall ja vanaroosa!!!

    VastaKustuta
  26. I love how they look grouped together, the last picture look so cool.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...