esmaspäev, 27. november 2006

Ood bloogile

Paar postitust tagasi, umbes-täpselt kahe nädala eest sai mainitud üht jahmatamapanevat meili. Too saabus Hollandist ning seal pakuti võimalust osaleda Otro Diseno ridades Amsterdamis toimuval ehtemessil Sieraad 2006. Mulle? Kolmelapselisele "meeleheitel koduperenaisele" (kui võib klassikuid korrata)?
Aga nii ta on, saladuslik "keegi" soovitas ühele kuraatoritest minu töid, parasjagu oli just üks koht vabaks jäänud ning mul oli au saada selline viimse-minuti-pakkumine (mess toimub 7-10.dets). Valik tehti pelgalt mu Flickrisse riputet tööde põhjal. Täitsa 21.sajand. Tore.
Eriti tore seetõttu, et lisaks paarile muule põhjusele, ärgitas mind omal ajal bloogipidamisega algust tegema SharonB arutelu teemal, kuidas "studio based artists" saaksid interneti abil oma loomingut promoda. Minu puhul siis "metsas kükitav moor", sest arvasin, et Tln-s elades ja oma üllitistega linna peal lehvides ja sõprade-tuttavate kaudu "viral marketingi" harrastades, saaks meiesuguses pisiriigis enese olemasolust teada anda küll, aga olles linna asemel valinud vaikse maaelu, otsustasin testida interneti imelist mõju.
Ja pole pidanud pettuma. Olen varemgi kiitnud Flickrit ja teen seda nüüdki. Lisaks inpiratsioonile ja teiste tegijate toetusele on see osutunud ka muudmoodi igatepidi kasulikuks kohaks.



Ehetest siis kah. Aega oli mul õnneks vähe, jätkus vaid kiireks mõttelennuks ja pooltõbiste laste kõrvalt jupiti tegutsemiseks. "Õnneks vähe" seetõttu, et olnuks aega rohkem, oleks ehk ürituse suurus-tähtsus jms viinud mind kõhkluste-kahtluste ja teiste kahtlase väärtusega väheproduktiivsete tegevuste man. Meilis olid väljatoodud huvipakkunud artiklid. Mõned olid mul olemas, mõned enam mitte. Ja aega nappis. Siis sähvataski ja sündis kollektsioon "LeftOvers". Kuna esmajoones olen ma siiski "crochet and felt designer" (nii määratlen ma end vaid inglise keeles, kus vaat et iga käsitööline on "designer" või "artist", maakeeles ma ei sildista end kuidagi:)), siis tekib paratamatult töid tehes palju pisikesi jäägikesi (motiive, vilditükke, lõngajuppe), mis jäävad üle ning mida ei täi kohe minema visata. No vot. Jääkidest tegingi ehted. Esteks säästab aega, teiseks on mu meelest see väga hää mõte iseenesest. (ma võin muidugi ka ainukeseks osutuda, kes arvab, et see on geniaalne ;)). Sama sildi alla sobivad ka lõngajuppidest tehtud ehted, mis samuti kutse esitajatele huvi pakkusid. Veel valmistasin mõned vildilillest ja heegeldet "varrest" kaelakeed, loosi läksid ka vilditud sõrmused ja 12-koti "saturday night fever", mida peeti suisa "fantastic piece'iks".
Sihukesed lood siis.
Out of the blue I got invitation from Otro Diseno to be one of the 40 designers whom they represent in big jewelry and accessories event Sieraad 2006. I have no idea who was the person who recommended my work, but if You happen to read this, I just want to say Thank You so much!
Unfortunately I don't have time right now to translate everything, but on the pictures here you can see some pieces I've made for this event.


14 kommentaari:

  1. no nii vägev, mul on su pärast nii hea meel. Ja täitsa õige on, et nad su üles leidsid ja näitusele panid :)
    Tubli oled ja asjad on ju tõesti ning liialdamata fantastilised

    VastaKustuta
  2. Anonüümne27.11.06, 13:51

    Ja millised värvid! Lihtsalt sõnu pole. Imeilus kõik. Käisin siin igapäev piilumas, et mis teoksil ja nüüd selline vahva uudis. Tuleb õnne soovida ka edaspidiseks!

    VastaKustuta
  3. Anonüümne27.11.06, 14:21

    Tõeliselt suurepärane uudis ja suurepärased tööd! Hakkasin kohe mõtlema, et kas ja kuidas sellist range kontorikostüümiga sobitada oleks. Samas on selliste töödega tõesti nii, et nende tegemine ja imetlemine annab suurema tunde, kui praktilisuse suunitlus.

    VastaKustuta
  4. aitäh teile, eks näis mis tulevik toob :)

    ampsak - mulle näib, et mida aeg edasi, seda vähepraktilisemaks mu asjad lähevad ;)

    VastaKustuta
  5. Bloglines hakkas mulle äkki keset ööd postitusi laduma nagu varrukast (kuhu ta neid pikka aega kogunud, teadagi!)... ja siis selline tore uudis. Kesk ööd ma ei oska sind ilusate sõnadega kiita ka, kõik on eespool juba suuresti ära öeldud :)
    Aga mul on hea meel kohe kindlasti!

    VastaKustuta
  6. See on tõesti Sinu vääriline sündmus! Palju õnne ja edukat esinemist!

    VastaKustuta
  7. Anonüümne28.11.06, 07:30

    väga vahva uudis.

    VastaKustuta
  8. How nich that you are invited to make some things for Sieraad 2006!!!
    I like your work very very much and I tray to go to Amsterdam in december to watch your work!

    VastaKustuta
  9. Anonüümne28.11.06, 11:47

    palju õnne!
    rõõmustan koos teistega siin sinu üle!

    VastaKustuta
  10. Anonüümne28.11.06, 12:49

    Palju õnne!

    Ma pole küll käsitööblogide lugeja, aga selline sõnum teeb ikka head meelt ja annab lootust, et kogu see blogisüsteem ja kommuuniti (kui nii öelda) areneb ja kasvab veelgi. Tore!

    VastaKustuta
  11. Anonüümne28.11.06, 19:25

    Palju õnne! Rõõmustan ka koos Sinuga ja hoian pöialt edaspidiseks

    VastaKustuta
  12. suur aitäh teile! kaasaelamine teeb alati südame soojaks :)

    VastaKustuta
  13. I like your work so much that I made a post of your blog on mine blog tijm.blogdpot.com
    Now Dutch knitters can find you and meaby they visit the Sieraad 2006 in in Amsterdam

    VastaKustuta
  14. Anonüümne08.12.06, 13:24

    These are beautiful!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...