neljapäev, 1. märts 2007

Toiduga ei mängita

Mõista-mõista, mis on pildil:



jätkan mõne tunni pärast :)

Hiljem: Nii ongi, nagu Tiina pakkus. Läbipaistev Fimo ja terapipar ning miski punaste tshillihelbekestega segumaitseaine. Asetasin maitseained soojaksmuditud fimole, rullisin veidi, et piprad puruneksid, keerutasin käte vahel nii ja naapidi, ja vormisin kivikeseks. Siuke 3 cm pikkune puljongikuubiku järgi haisev kivike. A välja näeb tore.
Teise tegin purustatud kaneelikoorega, et lõhnaks meeldivamalt. Häbilugu, aga suutsin selle kuhugi juba peitu pista, niiet pilt tuleb ehk kunagi hiljem.
Hmm, aga kui läbipaistev fimo pisikesi seemnehelmeid täis toppida?



Piltidel on kuldse fimo ja pronksi ning pruuni cernitijäägi segu, laiaksrullitud, vildikaotsa, laste templite ja peene heegelpitsiga "ülesõidetud", küpsetatud, lakitud ja pitsiriba abil (peaaegu valmisolevateks) eheteks vormistatud.
Sellele hallile vajutasin õhukese pitsi juba enne küpsetamist sisse. Paar millimeetrit jäi pits alumisest äärest küll lahti, aga peale lakkimist pole seda märgatagi.
Sellest tembeldamisest olen üsna suures vaimustuses. Mitu uut jubinatki on juba valmis, kus kasutet ka hobivärve.

4 kommentaari:

  1. Pakun, et fimo+toiduhelbed. Väga söödav tulemus!

    VastaKustuta
  2. Anonüümne02.03.07, 10:28

    Väga mõnus mõte see tembeldamine ja pitsiga kaunistamine!
    See esimene, pipardega valmistet kivi, on isuäratav. Kas selle kaneelilõhnalise jupikesega seda hirmu pole, et nõnna magus lõhn meelitab ehk jupikest hoopis suhu torkama;)?
    Eowyn

    VastaKustuta
  3. Mina jõudsin mõtiskleda juba selle üle, et kas fimot annaks tembeldada ka sellise aparaatusega, mis lastele neid pabertempleid teeb. On siuksed vahel müügil, töötab nagu küüslaugupress - vajutad laksaki ja paberist tuleb mingi kujund. Ma olen sellist shotikatega näinud ja mul tekkis nööbimõte :D

    VastaKustuta
  4. Heh, unustasin. Loomulikult on see kivi äge!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...