teisipäev, 31. juuli 2007

Joonistused valgel fimol

Mõnepäevane käsitööriistadeta puhkus Pärnus mõjus väga hästi. Egas ma koduski pidevalt käsitööga tegele, kuid kõikvõimalik kokkukogutud kraam piilub igast toanurgast vastu ning ei lase tihtipeale mõtetel täielikult rahuneda.
Igaljuhul külastasid mind üleeile enne uinumist mitu meeldivat "ahaa"-momenti ning ühe neist proovisin eile järgi. Nimelt fimole joonistamise. Esmalt lõikasin valgest fimost välja parajad latakad, serva pressisin pitsiga mustri. Küpsetasin ja lihvisin kergelt liivapaberiga. joonistamiseks kasutasin lapse metallilläikega värvipliiatseid ja pastelle.
Algklassides sai reedeti kunstiklassis käidud ja teismelisena mõnel korral fotodelt (6x9, fotoateljees tehtud, mitu päeva hinge kinnipidades oodatud ja loodetud, et larhv ikka kaunis jäi, klassiõdedega vahetet. mäletate?) nägusid maha joonistatud. Ja mingil hetkel selliseid kiilakaid, ülisuurte silmade ja ülipika kaela ja paljaste rindadega näitsikuid sirgeldatud. Sellega mu "kunstiharidus" piirdub. Aga julge hundi rind olla rasvane.
Kuna ma oma katsetused teen alati hoogsalt ja ühe soojaga, siis ma viimistlemisele suurt rõhku ei pannud. Netist loetu põhjal peaks värvide kinnitamiseks need vedela fimoga katma ja küpsetama. Ma esimesele lisasin peale joonistamist mõned fimo-liistakud (mis tagantjärele vaadates mulle ei meeldi) ja panin ahju. Teisi ei küpsetanudki peale joonistamist. Katsin hoopis PVA-liimiga (viga - olin hooletu, ei lahjendanud liimi ja pind ei jäänud sile). Ja siis lakkisin veel fimo lakiga. Kolmandal hakkas lakkimise käigus kuskil miskit kooruma ja alusvärv läks kohati laiali ja.... Ühesõnaga üsna räpakas värk.
See ei tähenda et ma nende katsetustega rahul poleks. Olen küll. Aga kui kunagi täin vedela fimo soetada, proovin kindlasti uuesti. Rahulikumas tempos ja läbimõeldumalt.

6 kommentaari:

  1. Minule meeldib! Väga ägedad on!

    VastaKustuta
  2. Congratulations, you've been nominated for "Rockin' Girl Blogger"!
    You can visit my site to find out more, and to pick up your button for you to display at your site. If you want, don't feel obliged!
    Also, you get to nominate five blogs of your choice.

    VastaKustuta
  3. Oi! Mulle need meeldivad! Kohe väga! Ja see, et viimasel on värv pealt ära tulnud, on väga äge - annab sellise antiikse ilme ;) mulo li mõte puuliistakate peale joonistada, eks näis, mis välja tuleb...

    VastaKustuta
  4. Anonüümne01.08.07, 12:16

    Väga võluvad katsetused :) Veetsin samuti nädalavahetuse Pärnus ja nüüd on selline loominguline tuhin juba teist päeva kallal, et...

    Parajsagu pakingi Fimo karpe lahti :) Sinu postitus lisab sobivasti indu ja inspiratsiooni...

    VastaKustuta
  5. Hello, I don't understand a word of what you are writing, but you have made a lot of lovely things!
    Greetings from Norway.

    VastaKustuta
  6. Sa oskad ikka ilusaid asju teha ilma joonistus oskusteta!!!kas on mingi plaan ka mis neist edasi saab?

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...