esmaspäev, 14. detsember 2009

Kelle jalas on püksid?

No meie peres on püksid ikka mehe jalas. Raudselt.
Samas võib juhtuda, et kui mees püksid maha kannab, siis paneb naine need endale kaela. Ja kätte. Ja...


Ehk siis too aktuaalne taaskasutusteema.
Ma pole siin blogis veel hõisanud eeloleval laupäeval, 19.dets. Rotermanni keskuse Loovalas toimuvast "Vana Villase Vuntsimisest".
See üritus on mu mõtted vallutanud, käin muudkui pööningul ja vaatan, et mida millest teha annab. Sest olgem ausad, ega neid päris villaseid esemeid enam tänapäeval nii lihtne leida polegi. Aga saab ka muudmoodi, nii olengi käiku võtnud nii laste T-särgid kui mehe velvetid :)

See siin on tehtud kahest naiste suuremapoolsest kergelt läikivast sünteetilisest topist:



Niiet saab ka muud materjali edukalt sügis-talvisteks aksessuaarideks rakendada.
Kuigi üks tore villane vanutet kampsun on väga tänuväärt materjal - see rooski siin pildil on just ühest sihukesest kapsunist valmistet.


Ja võimalusi on lõputult.

Tagasi alguse juurde - kel laupäeva päevapoolik (12:00 - 15:00) prii on, siis olete lahkelt oodatud Loovalasse lennukalt looma :)
Juhendajaid on õige mitu: Monika Järg, Kaija Kesa, Heli Kiverik, Leina Neima, Kristel Kalda ja mina. Igaühel oma stiil ja võtted.
Ma jään peamiselt ikka oma erinevate lillekeste juurde.


Samas, eks vana koergi võib teinekord uusi trikke õppida. Kaasas on mul hunnik kangajuppe, nööpe-helmeid jms ja arvatavasti läheb suuremat sorti improviseerimiseks.
Kohtumiseni siis :)

10 kommentaari:

  1. Väga lahedad asjad.
    Ega sellest 100% villasest polegi nii hullu ju, kui kasvõi pisutki villa sees on kangas. Meie kliima ikka nõuab villa sisaldust.
    Aga tõesti vahvad kaelused. Võtab kohe kihelema- teeks ka jälle midagi uut.

    VastaKustuta
  2. Sellest hetkest alates vaatan ma meeste pükse hoopis teise pilguga. Kuigi jah, pigem vist peaksin vaatama oma nooremapoolse meespere pükse. Sealt võib leida vahvaid materjale. Vanemal meesperel ameti tõttu püksid loetud ja kangesti ühtemoodi igavad....
    Laupäevase ürituse tõttu tunnen silmipimestavat kadedushoogu ja tungivalt nõuan lisaetendust mõnel rahulikumal nädalavahetusel.

    VastaKustuta
  3. Nii. Kui külm mind vahepeal ära ei võta, olen laupäeval kohal. Mul on üks idee: kui leiaks kuskilt sekondhändist lähtematerjaliks päevinäinud kašmiirdžempri, mida siis lõikuda ja klapitada, oleks lausa suurepärane... Sest kodustest varudest on kõik ringlusse laksmiseks kõlbulik juba ammu ringlusse lastud: siinmail toimib süsteem päris edukalt, tänavatel on kogumiskonteinerid jne.

    Aga Sinu püksi-recycling on küll väga lahe! :)

    VastaKustuta
  4. Tiina - tead, kui aastaid kodus istuda ja siis korraks üks kaltsukatuur teha, lootuses rohkelt (ja soodsalt) miskit villasegust leida, siis sain kähku aru, et nii need asjad ei käi :)
    vanasti, nii 10-15 aastat tagasi, enne käsitöökirge, oli mul second hand ja vintage-kaupluste väisamise kirg. ükspuha mis linna ma sattusin, ikka leidsin need parimad kohad ja palad üles. hea nina oli.
    enam pole.
    sestap olin sunnitud nö näidisteks miskit muud leiutama.
    kuigi unistan sarnaselt Epule just sellistest kashmiirisegustest pehmetest teise-käe kampsunitest :)

    Kadri - eks vaata, mis laupäev toob. kui on tore, võib vabalt mõnel teisel ajal ning mõnes teises kohas kordusetenduse teha

    VastaKustuta
  5. Kaelast kõneldes...., mulle meenub, et ühe rahvatarkuse järgi olevat mees pea, aga naine kael, mis seda keerab :)
    Püksid peavad mehe jalas aga juba sellepärast olema, et naine saaks olla naine ja kanda selliseid hõrke kaunistusi, nagu need Sinu tehtud, Marianne.
    Kui veel päris villast rääkida, siis läks mõte sellele, ehk jõuaks ise kord niikugele, et ehedast villast päris ise kangast kududa ja vanutada jne. Seda enam, et ka kashmiiri, angoorat ja muud imehead villana saadaval on....siinkohal tervitusi ja uusi koolituse mõtteid Tekstiilikoja Tiinale.

    Pehmet villast laupäeva!

    VastaKustuta
  6. no nii ilus, et... oeh kohe!
    Kas sa servad lõikad lihtsalt kääridega, jah? Vanutet asi vist narmendama ei hakka.

    VastaKustuta
  7. Rees - just, tavaliste kääridega, vanutatud kangas ei hargne jah.
    efekti pärast lõikasin lehekeste motiivid sik-sak kääridega.

    VastaKustuta
  8. laupäeval on kindlasti väga lahe üritus! ka mina tahaksin kindlasti kunagi edaspidi ühineda. Hetkel ma kahjuks liikuma ei saa. Aga innukat mõttelendu Sulle. Ja kaelused ja võrud on endiselt ülivinged!

    VastaKustuta
  9. Anonüümne13.10.13, 19:11

    Megalahe muster, kas õpetust ka saa´ks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümne13.10.13, 19:12

      Ma armastan sind, musike:P

      Kustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...