teisipäev, 25. oktoober 2005

Magic ball...

...ehk siis võlukera on samuti abiks freeform heegeldamisel-kudumisel.
Võlukera kujutab endast kõikvõimalikke omavahel kokku seotud ning keraks keritud lõngu. Võtta jupike ( nt 50 cm/75cm/1m/1,5m või misiganes pikkus) ühest lõngakerast, siduda sellele otsa tükike teist sorti lõnga, siis kolmandat, siis jälle esimest, siis neljandat jne jne, samal ajal seda keraks kokku kerides.
Võlukerasid võib teha toon-toonis ning sarnastest lõngadest. Või kasutada nimme väga erinevaid lõngu. Puuvillane kõrvuti jämeda villasega, karvane siledaga jne.
Niisuguseid lõngakerasid on FF-sõltlastel hea kasutada näiteks reisil olles, kui heegeldamata siiski olla ei saa, kuid tervet korvitäit lõnga ei ole võimalik kaasa vedada. Või neil hetkedel, mil puudub soov iga natukese aja järel otsustada, millist lõnga nüüd küll kasutada.
Samuti saab sel moel lahti tülikatest lõngalõppudest, mida ära ei täi visata, kuid mis muidu võtaksid rohkem ruumi ning kipuksid aeg-ajalt omavahel sõlme minema (vähemalt minu omad teevad küll nii).
Võlukera ei peagi ühe õhtuga valmis saama. Kes soovib neid luua kindlas värvigammas (nt üks sinistes-rohelistes toonides, teine kollase-oranzhi-punasekirju vms), siis võib alustada mitme keraga korraga. Kerida sinna peale nii palju lõnga kui parasjagu kodus juhtub olema ning jätkata kunagi hiljem, kui lõngalõppude varud taas täienenud on. Kindlasti leidub lahkeid naabreid-sõpru-sugulasi, kes heameelega loovutavad oma mõttetuna näivad lõngajäänused ;)
Ning kui kera valmis, siis heegeldama-kuduma! Kasutades kas FFtehnikat või traditsioonilist heegeldamist-kudumist. Miljonid sõlmitud "sabad" võib töö käigus sisse heegeldada-kududa või jätta nad nii kuis on. Võib ka kõik sabad töö paremale poolele tuua ning luua spetsiaalselt selline eriti-karvane-ese. Sabade otsa võib samuti suuremaid pärleid vms riputada.
Ma kujutan ette, et näiteks sellised sallid võiksid päris põnevad olla.

2 kommentaari:

  1. Mingit teed pidi jõudsin ka just eile sama tehnikat kirjeldavale leheküljele ning vaatasin, et päris põnev võte. Ja just jättagi sabad rippuma või teha kott vms, kus sabad taha peita saab...

    VastaKustuta
  2. Anonüümne26.10.05, 20:35

    Mul tädi koob juba aastaid sokke, mille lõngaks on kokku sõlmitud sallinarmad. Sellised kunagised tootejäägid, mida pensionärist vanaema ajaviiteks on toontoonis kokku sõlminud. Head ja soojad sokid tulevad:). Ta jätab tavaliselt sõlmed sissepoole.
    Mul aga tekkis küsimus, et mis sõlmi kasutate? neid on ju ka erinevaid.
    Blacky

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...