teisipäev, 29. november 2005

Seelik ja peleriin

Varasügisel valmisid mul paar motiividest seelikut ning peleriin.
Kui läinud hooajal olid mu erilised lemmikud kõiksugu roosad ja lillad toonid, siis sel sügisel meeldivad hoopistükkis oranzhid ja telliskivikarva.

Seeliku valimistamine käib nii: valida välja sobivad lõngad, heegeldada hunnik suuremaid ja väiksemaid motiive. Kui neid on juba üsna paras kogus, sättida värvi järgi paika ning hakata kokku heegeldama. Sealt kus jääb puudu, heegeldada sobivas toonis motiive juurde jne. Ühesõnaga puhtalt tunnetuse värk, ei mingit matemaatikat ;)

Peleriin on valmistet sarnaselt, kuid seejärel veidi kinnis- ning aassilmuseid ja pisikesi jubinaid peale ja külge heegeldet. Võiks tunduvalt enam kaunistet olla, kuid isu sai toona otsa.
Kasutanud olen peleriini nii sihtotstarbeliselt (st õlgadele laotatult) kui ka sallina ümber kaela mässituna ning ka pükste peal kintsusoojendajana.



5 kommentaari:

  1. vahva näeb välja aga kas seelik liiga läbipaistev ei ole. Ma mäletan oma ema riidekapist mingeid sarnaseid asju ja noh mudugi olid tolle aja materjalid kehvemad tunduvalt, aga ega nad siiski ilusit hoidnud ja läbi paistsid.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne29.11.05, 13:26

    Väga tore seelik - just uurisin ükspäev su varasemaid poste ja pildigaleriid. Nüüd mõtlen, et mis värvi lõngu peaks koguma hakkama :P Imelisi asju oskad ikka teha - peaks ka teleka välja viskama ja linnast välja kolima ;)

    ampsak @ isetegija.net

    VastaKustuta
  3. väga vinged asjad:)
    ma oleks enne hall kui omale seelikujao motiive valmis teeksin... ma nimelt ei kanna lühikesi seelikuid. siinkohal tuleb jälle tõdeda, et kahju kui tütreid pole, kellele saaks selliseid lahedaid asju selga teha. poeg motiividest pükse vist jalga ei paneks:p

    VastaKustuta
  4. läbipaistvuse koha pealt niipalju, et talvisel ajal võib alusseelikut all kanda, a suvel kandsin sarnast seelikut heegeldet shortside peal. Ja võib need motiivid ka tihedamad teha, ilma vahepealsete ahelsilmusteta, kuid selleks ma liig laisk ;)
    ning hoiab üllatavalt hästi vormis end, ma meelega katsetasin ning istusin suisa rätsepistes sellega, et näha, kuidas mõjub. Noh, rätsepistet just ei soovita, aga koolipingi nühkimisele peab vastu küll ;)

    VastaKustuta
  5. Anonüümne01.12.05, 14:57

    Säärane seelik ja peleriin on hullult lahedad :) Mul teismeline tütar kelle maitse riietumisel ei lange õnneks kokku "halli massi" omaga, temale (koos temaga) võiks sellise komplekti valmis nikerdada küll.
    Oh, kuskohast küll meie esiemad said häid häid ideid käsitöö tegemiseks...
    Tänud!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...