teisipäev, 26. august 2014

Väikesed kausid




See väike valge on väga üle võlli. 
Nokkisin ta valmis keset suve, mil neljast lapsest kolm olid komandeeringus. Ja meie kodusoleva kolmesega hakkasime savijääkidest hommikusöögi kausikest meisterdama. Nooh, algus oli plaanipärane. Aga siis oli vaja proovida üht juutuubist näht nippi ülaserva moondamiseks ja siis jäid ette liblikavormid ja siis juba silikoonvorm imepisikeste lillede-lehtedega. Ja nii ta läks. 

Mainin, et neli lihtsa vormiga, küll üksjagu lopergust, aga see-eest ilusat, hommikusöögikaussi  ootavad eelpõletusse minemist. Kui ma vaid neid glasuurimisega tuksi ei keeraks.

Sest glasuurimine on asi, mis mul välja ei tule. 
(Kui keegi evib glasuurimise kogemust ja tahab mulle kommentaarides soovitada, kust mida hankida (kõrgkuumus) ja milline neist on algajale pintsliga pealekandmiseks sobivam ja lollikindlam kui teine, siis olen suur tänu ise)

Sellel valgel on lilled toonitud  fake it till you make it meetodil, st juba peale glasuurimist kodus hästi õrnalt keraamikavärviga.




6 kommentaari:

  1. Nii armsad! :) Tervitab Kristiina, kes on tänulik Kadaka juures kohtumse ja saadud abi eest :)

    VastaKustuta
  2. Kristiina, lehvitan vastu! Ja oli suur rõõm "aiahulle" kohata :)

    VastaKustuta
  3. Nojah, see imevigurikausike oleks armsam olnud lihtsa mati glasuurikihiga mu meelest. Aga ka nii, kerge roosa jumega, on ta päris armas.
    See glasuurimine on pagana keeruline, raske ja ettearvamatu värk. Aga küllap Sa varsti oled juba spets mis spets. :)

    VastaKustuta
  4. Krt, on jah keeruline värk :)
    Ma oleks pidanud ta seest ka sama glasuuriga tegema, mis väljast, aga miski tont käskis sinna saltirohelist kristalli sisse kallata. Seepärast vist tekkiski vajadus lehti veits sarnaseks toonida, ja kui läksid lehed, siis läksid juba ka lilled :)

    Tegelt tahtsin alulkausi sisse matti musta ja välja sedasama hallvalget, aga ei julenud musta panna, kartsin et ei saa ühtlaselt kaetud.

    VastaKustuta
  5. Anonüümne26.08.14, 18:56

    Glasuurimine ongi omaette kunst ja sellega võib asja ikka väga tuksi keerata. Kausse ja tasse on seest lihtsam glasuurida glasuuri sisse valades (üleliigne tuleb muidugi kiirest välja valada). Ka valamine tahab veidi harjutamist, aga tulemus jääb siiski ühtlasem kui pintsliga. Kaili

    VastaKustuta
  6. No nii, ma suutsin ilusa pika kommentaari kirjutada ja siis pani arvuti pildi taskusse, mistõttu teen nüüd lühidalt :). Kuna ise nokitsen ka kodus keraamikat teha, siis olen oma blogisse glasuuride kohta üht-teist üles tähendanud. Kui valid teemaks keraamika, siis leiad õiged postitused kiirelt üles. Ehk on abiks.

    Saviseid näppe!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...