esmaspäev, 1. august 2005

Pühapäevane viltimine

Mu kallis ema viibis meil paar päeva külas ning pühapäevahommikusse suutsime mahutada ka pisikese viltimise. Tegu nuno tehnikaga ehk kangaga viltimisega. Sedapuhku panime alla ühe õhukese kihi villa, seejärel tuli tükk siidi ning peale paar-kolm õhukest kihti villa. Mässasime õues pesuseebilahusega kuni villakiud olid tunginud läbi siidi ning põimunud alumise villaga ning aja kokkuhoiu mõttes (vanaema oodati juba kannatamatult peitust mängima) rullisin poolvalmis värgi vana tekikoti sisse, sidusin korralikut kokku ning pistsin pesumasinasse. Masinast väljus sihuke asi (märgin ära, et see mu emal teine kokkupuude viltimisega)


lähivaade


Mis sellest edasi saab, on esialgu lahtine. Võimalikeks variantideks on näiteks kott, padjakatted või miks ka mitte lihtsalt seinapilt. Kui emal asi valmis, üritan pildi siiagi riputada.

2 kommentaari:

  1. Siid oli harilik valge, vill kattis selle antud juhul täielikult kinni. Need niidid on villa peale asetatud erinevad villased ja mohäärisisaldusega lõngad, mis protsessi käigus villaga kokku "sulanduvad".
    Villa on kõige soodsam osta mõnest villavabrikust (nt Raasikult või Jõgevalt), kuid on ka mõnes kaupluses Tlns ja Tartus pidi ka olema.
    Kasutada pesuseepi.
    Kui ma nüüd usin olen, võin kasuliku teabe kokku otsida ja väikese selleteemalise sissekande teha :)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne11.01.06, 12:38

    Ja mis sellest esemest siis sai?

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...