neljapäev, 12. oktoober 2006

Sügisene kott

Mari Metsast oli nii julge, et jättis siia bloogi mõne aja eest "sooviks-kotti"-teemalise kommentaari. Peaasjalikult seetõttu, et Mari andis mulle täiesti vabad käed (vihjeteks vaid koti suurus ja mõned värvieelistused), tegingi ma talle ühe sügisese koti. Vähetähtis polnud ka see, et Metsa Marist ka pelgalt meili teel kiirgas teatud eripära, julgust ja soojust, mis tekitas loomiseks mõnusa meeleolu.
Kott on heegeldatud Jõgevalt tellitud ühekordsest heidest ja maavillasest lõngast ning vanutatud pesumasinas. Peale õmblesin heegeldatud lehe- ja lillemotiivid. Sees vooder, kinniseks lukk. Sang heegeldet spiraalselt kahekordsest akrüüllõngast. Et sang võimalikult tugev oleks, valin paar numbrit väiksema heegelnõela kui muul puhul sama lõngaga oleks kasutanud.
Kuna siinpool sood on siuksed lood, et mingi teemaga alustades tuleb neid va ideid nii palju, et ühte esemesse neid kõiki sisse pressida pole võimalik ning pealegi kipuvad asjad ise otsustama mis-ja-kuidas. Sestap on selle ühe lõpptulemuse kõrval mul nüüd ootamas neli sarnast poolikut tööd. Üks heegeldet ja vanutet kotitoorik, mis oli peale masinast väljumist liig tilluke. Teine kiskus vägisi liig kevadiseks. Kolmas oli lihtsalt katsetus stiilis "oo, aga äkki saab nii ka!". Ei saanud. Neljas...
No vot. Vedelevad nüüd kuskil ja ootavad, et ma millalgi taas kotilainele naaseks.
Edaspidi kui keegi tublidest käsitöölistest valutab südant poolikute ja lõpetamata projektide pärast, siis palun, astuge siitpoot läbi ning teie enesetunne saab parandatud.

This is one bag I made on commission. It's crocheted from pencil roving and 100 % wool yarn held together. I got this yarn and roving from Estonian manufacturer called E-villa. In my opinion this yarn is too scratchy for wearables but just perfect for fulling. And that's exactly what i did - fulled it in washing machine.
Afterwards I embellished it with crocheted flower and leaf-motifs. I used zipper for closure and there is also lining inside.


5 kommentaari:

  1. Minu jaoks tundub see nii huvitav, et osad inimesed on sellised, kellele midagi tehes hakkab kohe "looming jooksma". Minul on selliseks inimeseks näiteks õde - temale midagi tehes satun ma alati nii hoogu ja töö on suur rõõm. Samas "tellimustöö" võtab jälle seda loomingulisust kohe maha, sest tellimuse täitmine on nagu mõnevõrra kohustus, kingi tegemine aga saladus ja isiklik algatus :)
    Kott on kena sügisene - peab ettevaatlik olema, et sügiseses pargis seda kuskile puu alla ei toeta - hiljem ei leiaks üles :)

    VastaKustuta
  2. jah, just seetõttu ma tellimusi reeglina ei tee, et see on kuidagi, noh, ahistav. aga pragusel juhtumil tekkis meilivahetuse käigus selline "vana tuttava"-tunne ning kotitegu oli puhas rõõm.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne13.10.06, 17:58

    All your things are soo beautiful. The colours are great. I like your work a lot!
    Greetings from switzerland

    VastaKustuta
  4. inx ja kriuks2 - tänud teile, positiivne tagasiside teeb alati tuju heaks :)

    thank you waltraut!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...