pühapäev, 7. jaanuar 2007

Take a stitch Tuesday: Week 1 - Herringbone

Olgu kohe öeldud, et momendil tean ma umbes nelja erinevat tikkimispistet ja neist poolte eestikeelseid nimetusi. Aga aasta pärast peaks ma oskama 52-l erineval moel nõela viibutada. Ja kui keegi lahke inime viitsiks postituse kommentaaris kõnealused pisted maakeelde tõlkida, siis oskaks ma aasta pärast tikkimisest ka kõneleda ;)
Tegu SharonB korraldatava üritusega, kus ta aasta jooksul igal teisipäeval tutvustab oma bloogis ühte pistet ja näitab selle erinevaid võimalusi. Seejärel laseb iga osaleja mõttel rännata ja näppudel lennata ning uurib iseseisvalt toda pistet. Mõned näited sel nädalal valminud töödest leiab siit.

Tundub imelik, et miks üks parajalt pikk naine oma parimates aastates peaks säherdusest tegevusest huvituma? No ma võtan seda kui tasuta lõunat oma ala asjatundjatelt. Täienduskoolitus. Elupõline õpe. Rahvusvaheline Rahvaülikool. Misiganes. Osalejaid on registreerunud üle 150, ning vaatamata sellele, et lõpuni peab neist vastu heal juhul 20 %, on piisavalt erinevaid isikuid, kelle töödest miskit õppida.
Mul spets tikkimisvahendeid pole, kasutan heegelniite ja lõnga ning sedapuhku jäi näppu üks kehvasti väljakukkunud vanutet kott. Tikin ta täis. Tegin algust ülaäärega. Ka järgmisel paaril-kolmel nädalal tikin sellele kotile. Edaspidi on plaanis teha veel mõned padjakatted ja eks siis vaata, et kuhu ja mida.
Aega palju ei kuluta, vast üks paaritunnine sessioon igal nädalal.
Ons keegi huvitet? Sharonile võib kommentaari jätta, ta paneb nime kirja ja lingib teie tehtud tööle oma iganädalases selleteemalises postituses. Teiseks võimaluseks on ühineda TAST flickri kogukonnaga.

As I mostly crochet and wet felt and don't do any embroidery I didn't have any special fabrics or threads around. And I'm not going to get any. Will just use stuff I've got.
In month of January I'll cover with stitches one crocheted and fulled bag which didn't turn out well enough. In my opinion felt is perfect material to stitch on for beginner. Knotting and securing the thread is nightmare for me while using fabric, but with felt it's very easy.
This week I covered top part of the bag using different cotton threads and rayon-cotton blends, wool, mohair and novelty yarn. After taking pictures I also couched some turquoise ribbon with herringbone stitch. When the whole bag is stitched I plan to add more beads and sequins to it.
Looking forward for next stitch!



10 kommentaari:

  1. Anonüümne07.01.07, 10:40

    Herringbone stitch on maakeeli "aedpiste". :)

    -oravake

    VastaKustuta
  2. tänud oravake!
    loodan ka edaspidisele abile :)

    VastaKustuta
  3. Anonüümne07.01.07, 11:29

    Võta heaks ja seda väikest asja ikka saab. :)

    -oravake

    VastaKustuta
  4. Kott on väga lahe tulnud!
    Meie õppisime niiviisi pisteid siis kui poiste ja plikade käsitöötunnid lahku läksid. Meil tuli kõigil võtta pikk proovilapp (jute), servad ära ääristada ning siis igas tunnis õppisime ühe piste selgeks. Kodus pidi jätkama:). Nimesid enam ei mäleta minagi aga kui hästi otsida, siis leiaks lakast tolle proovilapi üles ehk kah.

    VastaKustuta
  5. thanks rineke!

    signe - oo, kott pole veel kaugeltki valmis ;)
    üritan sinna veel paar-kolm erinevat pistet mahutada.
    eks ma ka vist koolis midagi ikka tikkisin, pilutamist mäletan küll, a muud mitte. ja vaevalt ma toona sellesse sihukese entusiasmiga suhtusin kui nüüd :)

    VastaKustuta
  6. Anonüümne08.01.07, 11:29

    Mina vhkasin tikkimist südamest. Kooli ajal. Ise ka imestan, et sihuke vaimustus kallal on viimasel ajal. :P Aga kott on tõesti ilus ja sind tundes ähvardab lõpptulemus olla väga kaunis ja huvitav.

    -oravake

    VastaKustuta
  7. lahe asi tõotab tulla:)
    peaks kusagile tegema sõnastiku eesti-inglise pistete vastetega... kas sul oleks tikkimise lõngu vaja? meil siin karmis järvelinnas on aeg-ajalt ühes teisekäe paviljonis müügil neid. umbes pool kilekotitäit 25-50 krooni eest. erinevad värvid, peamiselt villased, mõnel polüestrit ka sees. ma olen neid ikka ostnud ja heasse peresse ära andnud. nii kahju on vaadata, kuidas hea kraam endale kuidagi kodu ei leia...

    VastaKustuta
  8. Anonüümne09.01.07, 15:27

    Seda minagi vaatama jäin, et näeb välja nagu aedpiste. Aga kott tõotab tulla väga äge kui see erinevate pistetega tihedalt täis tikkida

    -monamonza

    VastaKustuta
  9. siuu - tänud pakkumast :)
    seekord saan oma niitide-lõngadega hakkama, saabki igasugu jupikestest lahti ;)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...