reede, 25. august 2006

Sügis

Sügis läheneb. Ning tõotab tulla käsitööalaselt huvitav ja teguderohke. Algatus on tehtud. Juuresolevatel piltidel on kaks selle hooaja esimest heegeldet salli. Sarnastega tegin algust eelmisel sügisel ning jätkan nendega ka sel hooajal.
Läinud aastal tunti ka huvi, kuidas sihukesi teha. Mingit erilist kunsti selles pole. Esmalt heegeldan valmis 8-10 ruudukujulist motiivi ning ühendan need ahelsilmuste abil pikaks salliks. Nüüd algab lõbusam osa - valin välja vastavalt olemasolevatele varudele 5-6-7 omavahel värvi poolest sobivat, kuid erineva tekstuuriga lõnga ning heegeldan salli servadesse ja peale lisa. Kasutan üldjuhul vaid sambaid, ahelsilmuseid ja üksikuid kinnissilmuseid. Ehkki selle salli puhul võib esmapilgul jääda mulje, et tegu on eriti keerulise shedöövriga, on ese tegelikult väga lihtsalt teostatav.

***

These are my first two freeform crochet scarves for this fall. I came up with this design last september and will continue making them this season as well.




4 kommentaari:

  1. olen ammu tahtnud küsida, et kust sa lõngu hangid ja kuidas sa ned hoiad:) nii ilusate asjade tegemiseks peab neid vist kenake hulk olema, et sobitada ja valida...

    VastaKustuta
  2. koguselt polegi mul lõnga nii palju, ostan lihtsalt huvitavaid lõngu toki või paari kaupa. eelistan Müürivahe tn Filati poodi ja Pärnu mnt-l kino Kosmose vastas asuvat poekest.
    hoian lõnga värvi järgi sorteerituna kilekottides ja kastides. parasjagu kasutuses olev kraam on korvides (ja olgem ausad, tihtipeale ka niisama igal pool mööda maja laiali)

    VastaKustuta
  3. Anonüümne01.09.06, 21:12

    I LOVE them!!! Full of energy, color and motion. Are they mohair? Very fun!!!

    VastaKustuta
  4. thanks Ulla! There are at least 6-7 different yarns in one scarf. Some mohair, wool, wool and alpaca-blends, novelty yarn etc.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...