laupäev, 7. juuli 2007

Odav ja hea

Vardamoori heegelniidi otsingud ajendasid pildistama paari asja, mis on heegeldatud naturaalvalgest puuvillasest niidist. Just sellest, mis soetatud Balti jaama trammipeatuse lähistel asuvast pisikesest lõngapoekesest.
Esimest ja teist last oodates käisin enam-vähem regulaarselt Pelgulinna polikliinikus kord kuus kaalumas-kõhtu mõõtmas. Ja tee peale jäi ka seesamune poeke. Lisaks puuvillasele olen sealt hankinud heiet ja värvilist maavillast, naturaalset halli ning valget linast. (Pildivolevaist viimane kardin ongi hallist linasest valmistet.)
Tore meesmüüja oli seal. Ja katkine ukselink... Igaljuhul tundsin ma end alati veidi paremini, kui sain oma ostudega neid veidigi toetada.
Esimesel pildil on äsja lõpetatud õlasall. (Alustasin nii paar aastat tagasi, kohe peale seda kui ühel laadal see mul õlult ära osteti.) Originaalis oli muster küll kardinaks ette nähtud, aga ma heegeldasin selle 3,5 mm heegelnõelaga üsna jämedast lõimelõngast ja sobib suurepäraselt suviseks ümbervõtmiseks. Õlale või puusale.
Teine on nii viis aastat tagasi heegeldet seelik, mis siiani lõpetamata.
Ülejäänutel on erinevad kardinad.



10 kommentaari:

  1. Ma olen nüüd täiesti nakatatud heegeldamise pisikust. Peale lapse teki ja motiivikleidi heegeldamist otsin paaniliselt uut objekti, mida heegeldada.
    Sinu postitus valas nüüd kohe tubli sortsu õli tulle selles vallas :)See seelik tundub eriti ahvatlev.
    Tegelikult on mul üks voodikate pooleli, mis pooleli, kaks motiivi mustmiljonist on tehtud.... nüüd sain jälle innustust jätkata.

    VastaKustuta
  2. Ilus. Eriti see motiividest seelik:) Kuidas sa heegeldatud seelikuid viimistled st kas tärgeldad või mitte?
    (kui see muidugi ametisaladus ei ole)

    VastaKustuta
  3. krentu - :)
    heidi - pole hilbukesi kunagi tärgeldanud. minu viimistlemine näeb välja nii, et teen eseme niiskeks, sätin saunalinale, venitan-sikutan õigesse asendisse ja jätan kuivama. kogu lugu.
    voodreid pole ka seelikutele kunagi teinud, eelistan alusseelikuid, kuna erinevat värvi ja vormi alusseelikutega saab hõlpsalt seeliku üldmuljet muuta.
    (haa, see on teooria, sest tegelt võib mind viimasel ajal näha pigem "vanaisa vanades pükstes")

    VastaKustuta
  4. Anonüümne08.07.07, 18:45

    Väga ilusad asjad on! Minul on see kiiks, et ma jumaldan selliseid valgeid pitsikesi kardinaservas või räti külge heegeldatuna.
    KK

    VastaKustuta
  5. Kas nende kardinate mustrit on võimalik ka saada?

    VastaKustuta
  6. Imbi - oi, see oli nii ammu, et ma tõesti ei mäleta, kustkohast ma need mustrid sain. Paberkandjal olid, seda küll.

    VastaKustuta

  7. Agen Judi Ayam bangkok ekor lidi Nomor Satu di Indonesia !
    Dapat di Akses Melalui Smartphone Kesayangan anda ! Daftar sekarang juga !

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...