esmaspäev, 27. aprill 2009

Unistuste pood

Mõne päeva eest sattusin folkart.ee lehelt teoteo peale.
Ja edasi küsimusele unistuste poest. (käsitöö poest jutt)

No vot. Nüüdseks olen juba pool päeva unistanud.
Järgneb väga pikk grab a cuppa postitus. Ühesõnaga võite tassikese teed või kohvi kaaslaseks võtta ja mu unistuste poodi jalutama tulla.

Mu unistuste pood võiks olla nagu romantilises maastiilis sisustet kodu.

Nii, alustame väljast. Ukse ees ripuvad tuulekellad. Vbla ootaks ka mõni järike, millel hea ukse ees heegeldada. Lillepotid?
Koputid loomulikult.
Sisenedes satub esikusse, kus erinevad sobivad esemed: nagid, tumbad, jalatsiriiul jms. Miks mitte ka sobiv valgusti, põrandakate ja muud meeleoulu tekitavad pisividinad. Mütsivarn loomulikult, kenasti täisriputet erinevate meistrite loomingut. Ka nagisse sobiksid mõned üleriided. Kõik see poleks teps mitte "poelik" ja liig korralikult sätitud, pigem koduselt ja loomulikult.

Ka nn elutuba on sisustet erinevate käsitöötoodetega. Mööblist ja kodutekstiilist alustades, kuni igasugu pisividinatest meeleoluloojateni välja.
Kogu poeke võiks olla ühtlasi nii näituse- kui müügisaal. Tundes eestlast, oleks vaja kogu atribuutika hinnasildikestega varustada :)
Ja suuremad esemed oleks näidiseksemplarid hoopis. Tellida-osta saaks pigem otse tootjalt, kelle visiitkaardid oleks loogilistes kohtades nii, et huviline saaks need kenasti kaasa noppida.

Sohvad, tugitoolid jm mööbel, lambanahad, vaibad, padjad, valgustid jne jne. Loomulikult kohutavas koguses kõiksugu vahvaid pisividinad. Seintel joonistused-maalid-fotod-kodutekstiilid. Vaasid lilledega. Küünlad. Krt kogu Eestis loodav käsitöö saaks nii esindet :P

Raamatukapid ja –riiulid, täidetud käsitööalase kirjandusega meilt ja mujalt. Käsitsi valmistet albumitega. Karbikesed - kastikesed. Pildiraamid.

Ka heegeldet ja kootud linikud, mis ehk mujal poes kokkulapituna ei äratakski eriti tähelepanu, a vastavas hubases miljöös oleks omal kohal ja kindlasti tekitaks enam huvi.

Köök. Lahtised riiulid täidetud erineva keraamikaga. Kappidel uksed irvakil ja sees erinev köögitekstiil. Nagides pajalapid, köögirätikud jne jne. Leivakapid, lõikelauad, puulusikad jne.
Laud kaetud erinevate tootjate nõudega. Eklektiline, kuid maitsekuse piires.

Miks mitte ka pisike sahver. (Kusjuures kõik uksed võiks olla ju eesti meistrie omad.) Sahvririiulitel erinevad hoidised, ehitud nt heegeldet mütikestega. Hehee, ma kütan end niiviisi täitsa üles, a unistamine on väga tervislik ju :)

Lastetoas sobiv mööbel, mänguasjad siin-seal. Osad justkui hooletult põrandal vedelemas, nagu mäng alles käiks.
Riidekapid, mille uksed kutsuvalt poolavali, sees rippumas käsitöökleidikesed jms.
Voodil tekstiil, kaisuloomad. Siis veel kindlasti kardinad. Ja muud rippuvad meeleolutekitajad.

Magamistuba.
Ja buduaar, kus saaks olle esindet kodumaine käsitöökosmeetika.
Või jääb selleks hoopis vannituba? Seebid, õlid, määrded-särgid-värgid.

Vabalt võiks „kodu“ sisaldada ka käsitöötuba, mis sisustet lisaks valmistoodetele ka kõiksugu erinevate käsitööks vajaminevaga ning kus võiksid vabalt erinevad õpitoad toimuda.

Tekkis mingi pilt silme ette?
Pole reaalne?
A miks mitte :P

Kus selline käsitöökaubamaja asuda võiks?
Või võiks neid suisa mitu olla - igale turismipiirkonnale oma.
Tuleks panustada nii sise- kui välisturismile. Sadamasse bussid vastu, kes külalised mugavalt kohale toimetaks. Ja mitte ainult suveniiride ostjaid, aga ka välismaised jaepoepidajad. Et tutvuda siinsete meistrite loominguga ja kõigile kasulikke tehinguid teha. (kusjuures mu mõte lendab hetkel kiiremini kui tippida jõuan :P)

Abiks tõhus virtuaalne turundustegevus. Korralik ja kutsuv veeb, mis võimaldaks nt vaatajal mööda poodi jalutada. Huvitavale esemele klikkides võiks sattuda selle tegija (korralikule) kodulehele. (Korralik ei tähenda siin keerulist, vaid lihtsat ja selget)
Reklaamida end möödaminnes ka naaberriikide käsitööfoorumites, -bloogides jne.

OK, aitab, muidu ma kriban veel oma kuu normi täis, hahaa.
Mulle kohutavalt meeldib tooreid ideid välja pritsida. Kui liig kaua midagi kaalun-arutan, kaob väljapaiskamise isu harilikult ära.

7 kommentaari:

  1. Niiiiii mõnus, mulle tekkis küll täpselt silme ette see pood :)
    Unistan ka sellisest maja lähedal asuvast pood/töötuba asjast ;)
    Tead unistused on head, sest kui me unistame , siis me ju ka pügime sinna poole :)

    VastaKustuta
  2. No kuidas sa ometi minu unistusse sisse pääsesid:))))? See on viimasel ajal üks mu lemmik tegevusi sellese unistuste pood-stuudio-pesasse sisse astuda ja asju oma käe järgi sättida-toimetada:)

    VastaKustuta
  3. vau!
    Paneb lausa õhkama...
    aga siin tulebki juba kommentaariumis välja et:"oh ma tahaks oma käega..."ja nii tahame kõik ja lõpuks...jääb palju ilusat tegemata...
    Kui lubad? saadan "teoteole" Sinu heietuslingi edasi...Annab neile ehk häid mõtteid...

    VastaKustuta
  4. ...ma koliks ka kohe sisse :) Naljakal kombel ja täiesti „lambist“ meenutasin paar päeva tagasi oma kallile härrale, kuidas Su õues kord sai unistatud sellisest väikesest linnapoekesest - kus hubane kodune kohvikunurk iseküpsetatud kookudega ning kohapeal oleks „teise käe“ riiete loovaks ümberdisainimiseks kõik olemas...lisaks sobivad käsitööehted-aksessuaarid jne. Mõtted ja unistused teevad päeva alati helgemaks ja eks neil on kombeks aja jooskul omale see õige nägu leida ning ka teoks saada...

    ..selle postituse juurest on tagasi Exceli tabelisse maanduda kaunis pikk lend :(

    VastaKustuta
  5. hm, mis imeloomad need iseküpsetatud koogud veel on? :)

    VastaKustuta
  6. hei, see pole tegelikult mingi "minu suur unistus".
    ma ei taha sugugi poepidajaks saada :)

    lihtsalt teoteos oli esitet küsimus ja mul hakkas mõte kohe tööle.
    ja ma usun ideede jagamisse, ka täitsa tooreste mõttepojukeste.

    muidugi oleks mul hirmus hea meel kui sarnane koht tekiks. astuks hea meelega läbi, puhuks juttu ja ehk viiks "käsitöötoas" mõne vabaheegelduskursusegi läbi :)

    Monika - ma mainisin seda unistust juba lühidalt teoteos. kõik on kursis :)

    VastaKustuta
  7. Ohsaa! Sellisesse poodi jääksin kohe kauaks ajaks :) See oleks hea idee, et visiitkaardid oleks kohe käepärast. Järjekordselt mõnus lugemine, aitäh.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...