kolmapäev, 1. märts 2006

Cernitist ehted

Et kõik ausalt ära rääkida, peab alustama sellest, et sattusin lugema osinka foorumis läbipaistvale vedelale sculpey'le pildi jäädvustamise teemalist postitust (lehe allosas). Postitas Baunty, kelle töid saab näha siin.
Sarnast asja saab teha ka valge voolimismassiga. Lõigata mõnest trükisest välja meeldiv pildike ning vajutada see õhukeseks rullitud voolimismassile, jälgides, et kuhugi ei jääks õhuaugukesi. Ahju. Ahjust võttes vette likku ning mõne aja pärast koorida paberijäänused maha. Värv on kandunud trükiselt voolimismassile. Tundus põnev. Testisin ning asi toimis. Seejärel sirvisin miskeid tallele pandud värvilisi zhurnaalikesi ning otsustasin endale valmistada hapukurgipurgi-kõrvarõngad. Hoog oli suur ning loomulikult ununes, et pilt jääb kõrvarõngastele ju peeglis. Samuti polnud värvid peale protseduuri piisavalt erksad ning lugesin ettevõtmise untsuläinuks. See pole aga loo lõpp, vaid alles algus.

Lapsed tahtsid veidi cernitiga mässata ja kus siis minagi - mis s...... see uuesti. Mätsisin nässuläinud kõrvarõngastele uue savikihi peale, äärtesse panin ussikesed looklema. Paremate vahendite (traadid, paelad jms) puudumisel heegeldasin ning tikkisin nende jaoks kaelapaelad. Tulemus pildil.

Voolimistuhin tuli täiega peale, kui võib end noortepäraselt väljendada. Järgnevatel päevadel valmistasin mõned ripatsid ning erikujulised pärlid. Hunnik asju ootab veel küpsetamist ning pea on ideid täis. Plaanin teha mõned kaelakeed kasutades nii cerniti-pärleid kui ka vildi- ja heegelpalle, helmeid jms.
Siin paar näidet valminud vidinatest:



Kaldun pigem "more is more" tüüpi tegelaste kilda ning tavatsen asju üksteise otsa kuhjata ja aeg-ajalt sellega ka üle pingutada. Kui aga end kokku võtan ja tagasi hoian, võin vahest harva ka kena lihtsa ehtega hakkama saada, mu senine lemmik:



Paar tähelepanekut:
* ka väikesed lapsed võivad olla abiks, kui neil veidi silma peal hoida ning lasta ainult omavahel sobivaid värve kasutada. Vastasel juhul on varsti kõik ühtlaselt pruun :) Mina olen muidugi säärane ema, kes lapstööjõudu võimaluse korral alati ära kasutab. Nii näiteks segas poiss mulle meeldiva pastelse oranzhi, toreda lillakas-roosa, hunniku rohelist jne. Tüdrukut ei peagi jälgima, too on endale juba kaks uhket ripatsit teinud.
* kui huvi selle materjali vastu on tärganud, kuid ei taha kogu kukru sisu erinevate värvide ostmiseks kohe välja laduda, soovitan soojalt soetada üks-kaks või kõik kolm põhivärvi ning suurem klots valget ja väike pakk musta. Sedasi saab väga palju eri toone kokku segada ning vahvaid asju teha. Pole ka muret, et värvid äkki omavahel ei sobi.

4 kommentaari:

  1. Taas olen sõnatu! ILUS! Tean seda tunnet, kui vaevalt suudad ideelaviini all hingata :)
    Mulle meeldib väga ka see neljakandiline "nagu merevaik" ehe. See raam tundub tal nagu vasest olema... Kas tõesti on sellist värvi cernitit ka? Ja augud äärtes tunduvad ka sellised, kust ikka midagi läbi mahub, kuidas Sa neid saavutad? Ja kas seda voolimismassi müüakse ainult Vunderis? Või on ka Kaubamajas? Uh, nii palju küsimusi tuli nüüd. Aga Sinu tööd on niiiiiii vaimustavad, et tahaks isegi proovida!

    VastaKustuta
  2. krentu - sellist vasevärvi cernitit on täitsa olemas, kuigi selle ehte puhul segasin heledamale sädelevale punakaspruunile musta juurde ning saavutasin täpselt sama tulemuse.
    augud teen väiksematele pärlitele esmalt sukanlõelaga ning seejärel ajan sukavardasse (vist 2 mm) ning küpsetangi vardal. enne augustamist olen lasknud pärlitel taheneda, et nad liiga vormist välja ei läheks muljumise käigus.
    lamedatele ripatsitele olen isegi mõne heegelnõela tömbi otsaga augud sisse teinud.

    VastaKustuta
  3. Heidi - mu arust on kõik alles. esilehel näitab ta ainult viimasena lisatud pilte, klikates sõnale "more" tulevad kõik 18 pilti ette.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...