neljapäev, 15. detsember 2005

Veel salle

Peale suhteliselt edukat selle hooaja esimest sallitegu nakatusin taas viltimispisikust. Ideed keerlevad peas, näpud sügelevad, aint va villakuhi miskipärast kahaneb kogu aeg selmet kasvada.
Mis siis vahepeal valminud?
Beezh sall isiklikuks kasutamiseks, kuna tuli liig hõre. Olen seda ennegi täheldanud, et kui villavaru otsakorral, hakkan alateadlikult koonerdama ning liig õhukesi/vähe villakihte kasutama.
Vigadest õpitakse ning järgmine on juba toekam sall. Värvid pole selged, sest kaks alumist kihti on beezhist ning vaid pealmine tumelilla. (taas varude vähesusest tingitud, kuid kui pisik sees, ei anna oodata, mil uus villaloorilaar koju kantakse). Sestap on värvid omavahel segunenud ning tulemus hägune. Samuti tasub meeldejätmist, et tumedam värv "neelab" mustrit suurima heameelega, mistõttu on ka punased lehed sallil üsna silmatorkamatud.



Nüüd üks uut tüüpi üllitis. Sini-punane päikese- või tulesall, kuidas kellelegi.
Ning veel üks "tootearendus", mille idee mulle meeldib, kuid teostus nõuab täiendavat katsetamist. See sall siis villaloorist tehtud kitsama ning toekama põhiosaga, mille äärde villaheidest ning lõngast keerutatud laiem pits. Siin on mänguruumi küllaga, võib-olla proovin kunagi ühe variandina heidest heegeldet äärt.



Seekord olen "korralik" olnud ning sallid enne masinasse pistmist seebiveega üle käinud. Pildi pealt see ei paista, kuid tulemus tunduvalt korrektsem.
Lõpetuseks küsimus laiale ringile: mõista-mõista, mis sai äralõigatud salliäärtest?

4 kommentaari:

  1. Anonüümne15.12.05, 12:59

    Proovid sellist asja nende jääkidega teha?
    http://heegeldab.blogspot.com/2005/11/kay-kahn.html

    Igatahes vapustavad sallid - ise vist ei jõua nende tegemiseni enne, kui Raasikult heiet ja loori hankima viitsin sõita. Paar päeva tagasi oli Kosmoses alles ainult paar rulli rohelist heiet.

    VastaKustuta
  2. jah, tuleb ikka Raasikult tuua, sest poe omadel on paras protsent otsas ka. sealt võib sihukese pisikese nänni (ehted, päkapikud jms) tegemiseks osta, suuremateks viltimistöödeks tasub vabrikust tuua. pean ise samuti uurima, kas nad mulle postiga mõne kilo koju saadaksid, sest värvidega on nüüd juba täiesti kehvasti.
    a jääkide kohta pole õiget vastust veel tulnud ;)
    homme näitan.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne15.12.05, 19:13

    See tulesall on mu lemmik! Need "juhtmed" seal meenutavad su nuno vilditud salli (vist? midagi nagu mäletaks). Väga vinge igatahes.

    Äärtest ise prooviks teha vast midagi visuaalselt sarnast nagu need scribble tehnikas sallid. Et vildi riba äärde siis kuidagi-midagi hõredamat külge aretada. Aga vilt vist liiga raske ikka. OK, ma ei tea. Ootan homset.

    PS. Tore et su kommentaarid oma töödele on põhjalikumaks läinud! :D

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...