pühapäev, 26. juuni 2005

Töökad Käed - Heegeldatud bikiinid

Katre soovil, havi käsul, tutvustan täna erinevaid bikiinide heegeldamise võimalusi.

See variant on kõige sarnasem sellele, kuidas mina neid teen. Graafikul esimeses reas oleva 4 ühekordse samba ja 2 ahelsilmuse asemel olen teinud 5 sammast pluss 3 ahelsilmust või heegeldanud 2 rida ainult sammastest koosnevat ringi ning alles kolmandal real ahelsilmused mängu toonud.
Pükste heegeldamist alustan alt st jalgevahelt. Heegeldan 16 ahelsilmust. Igasse ahelsilmusesse 1 ühekorne sammas. Keeran töö ümber ja jätkan samamoodi 5 rida. Edasi kasvatan iga rea alguses ja lõpus ühe samba juurde. Heegeldan olenevalt vajadusest tavaliselt 18- 20 rida. No see sõltub juba heegelnõela- ja niidi suurusest, vähetähtsad pole ka tulevase bikiinide omaniku gabariidid :)
Kui esipool valmis naasen taas algusesse st jalgevahele. Heegeldan nüüd teises suunas 3 rida sambaid, igas reas endiselt 16 sammast. Neljandal real (siinkohal soovitan jälle proovi teha, võib-olla tarvis rohkem või vähem kasvatamata ridu heegeldada) kasvatan rea alguses ja lõpus 1 samba juurde. Erinevus esipoole heegeldamisest on see, et tagapoolel kasvatan igal kolmandal real ridade alguses ja lõpus 1 samba asemel juurde 2 sammast. Tavaliselt teen 28-30 rida.

Teine võimalus rinnahoidjate heegeldamiseks. Veel üks sarnane.

Mustrilise ülaosaga bikiinid. Ise pole proovinud, kuid tunduvad päris huvitavad olevat. Ma olen kasutanud liniku südamike skeeme pitsiliste bikiinide tegemiseks. Lihtsalt vähendan sektorite arvu mustris, et ringi asemel moodustuks heegeldamisel koonus. Näiteks kui liniku mustris on 12 sektorit, teen 9; kui 8 , teen 6 jne. Tavaliselt siiski 1:1-le nii heegeldada ei saa. Kuskil tuleb mugandusi teha, kuid see kõik käib juba tunde järgi.

Oma esimesed bikiinid heegeldasin sarnaselt siin leiduvale sinisega trükitud skeemile: alustasin rinna alt teatud silmuste arvuga ning igal real heegeldasin keskel 3 sammast kokku.
Praegu kasutusel olev meetod tundub mulle siiski sellest parem olevat.

Võimalik on rinnahoidjad motiividest heegeldada, nagu on teinud Rignes.
Liia kodukalt leiate "Mustrite" alt nii motiividest kui ka harilikult heegeldet bikiinide tegemisjuhendi. Need on needsamused, mis ilmusid 2004. a Kodukirjades.

Veel mõned lingid uurimiseks:
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=49183&p=1
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=32237
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=44065

3 kommentaari:

  1. jube head õpetussõnad, põhjalikud ja puust ning punaseks. Mulle ikka meeldivad õpetused pildi mitte seletuse kujul. Üldiselt internetist leian tavaliselt just ainult tekstilisi seletusi.
    Tänud.

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...